דברים שלא ידעתם על בננות
10 עובדות מעניינות על בננות
1. בננה – היא עשב ולא פרי. צמח הבננה – הוא הצמח הגדול ביותר שאין לו גזע מוצק. גבעול של עשב בננה יכול להגיע ל- 10 מטרים ו -40 סנטימטרים בקוטר. על גבעול אחד כזה, תלויות בדרך כלל בננות במשקל של 500 ק"ג.
2. הנשיא הראשון של זימבבואה היה כנען בננה.
3. בננות יכולות להיות לא רק צהובות, אלא גם אדומות. בננות אדומות הן יותר עדינות, ולא שורדות הסעות. אי סיישל מאו – הוא המקום היחיד בעולם בו יש בננות זהובות, אדומות ושחורות. המקומיים אוכלים אותן, כמובן: זוהי תוספת שמוגשת עם לובסטר וצדפות.
4. בננות מכילות הכי הרבה ויטמין B6 מכל הפירות. זה ידוע שוויטמין זה אחראי למצב רוח טוב.
5. לפי המשקל, קציר בננות הוא היבול השני בגודל בעולם. לפניו נמצאים התפוזים, ומאחוריו הענבים.
6. הודו וברזיל מגדלים יותר בננות מכל מדינה אחרת בעולם.
7. הבננות מזינות כמעט פי 2 מתפוחי האדמה, ובננות מיובשות מכילות פי 5 יותר קלוריות מאשר גולמיות. בננה אחת מכילה 300 מ"ג אשלגן, המסייע להילחם בלחץ דם גבוה ומחזק את שריר הלב. לכל אחד מאתנו דרושים 3 או 4 גרם של אשלגן ביום.
8. מייט לפיק מאסטוניה זכה בתחרות הראשונה בעולם של אכילת בננות במהירות. הוא הצליח לאכול 10 בננות ב- 3 דקות. עם קליפה.
9. בלטינית הבננה נקראת "Musa Sapientum", שפירושו "פרי של איש חכם".
10. שיא העולם באכילת בננות תוך שעה – 81 בננות.
עובדות נוספות על בננות:
בננה – זהו הפרי של צמח עשבוני רב שנתי ממשפחת הבננה. הם גודלים מהמאה הרביעית לפנה"ס.
במקור הבננות הגיעו מדרום הודו, ומגדלים אותן כבר במשך כ -3,000 שנים, אבל באירופה עד המאה ה -20, בננות נחשבו ליוקרה. עכשיו הבננות מיובאות ממדינות רבות.
בננות מכילות הרבה סוכרוז, ויטמיני C, B1, B2, PP, E, קרוטן, אנזימים, יסודות קורט (במיוחד אשלגן), חומצות אורגניות, סיבים, שמן אתרי, עמילן.
בבישול, בדרך כלל משתמשים בבננות בצורתם הגולמית. בנוסף, הןמשמשות לייצור יין, בירה, חומץ, ריבה וגלידה.
כאשר אתם קונים בננות, וכן פירות אחרים, תיוודעו שאין על הקליפה שלהם כתמים. אפשר לקנות אותן ירוקות – הן יבשילו בבית. לעולם אל תאחסנו בננות במקרר – הן משחירות בטמפרטורות נמוכות.