הצבע שבאוכל


הצבע שבאוכל

כיצד הצבע של האוכל משפיע על החולים?

עובדות צבעוניות!

1. מוצרים לבנים:

חלב ומוצרי חלב, אורז, שום, כרוב לבן – מרגיעים, מקלים על העצבנות ומסלקים דרך הכליות את החומרים הרעילים מהגוף.


2. מזונות בצבע ירוק:

ברוקולי, חסה, אפונה, פלפל ירוק – הם בעלי השפעה חיובית על תפקוד המוח, מקלים על המתח והעצבנות. כלורופיל המיוצר בצמחים ירוקים תחת ההשפעה של השמש - מקדם את ההיווצרות של תאי דם אדומים ומפעיל את המערכת החיסון.


3. מוצרים צהובים:

לימון, אננס, בננות, תירס, גבינה צהובה, וחלמונים - ממריצים את פעולת עיכול, משפרים את התיאבון ועוזרים לנקות את הדם.


4. מוצרים כתומים:

גזר, משמש, קלמנטינות ותפוזים – עוזרים לשקם את תאי העצב, משפרים את מצב הרוח, מקלים על כאב ראש ועוזרים לכליות להוציא רעלים מהגוף.


5. מוצרים אדומים:

סלק, פלפלים, עגבניות, ותותים - מעוררים את חילוף החומרים, משפרים את זרימת הדם ומגבירים את הפרודוקטיביות אצל אנשים שעובדים בעבודה שכלית.


6. ירקות בעלי צבע כחול:

ענבים כהים, שזיפים ואוכמניות - מורכבים ממספר רב של חומר פעיל "אנטוצין"  אשר מגן על כלי הדם ומשפר באופן משמעותי את הראייה.


7. מיצים:

על בסיס המחקרים האלה, המדענים ממליצים לחולים הסובלים מיתר לחץ דם וממחלות לב – לשתות מיצים אדומים.

מיצים כתומים יועילו לאנשים הסובלים מהתכווצויות של כלי דם ולאנשים דיכאוניים.

מיצים צהובים טובים עבור חולים בשיגרון וכיב קיבה.

 

תאכלו לבריאות!

 

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )