הצבע שבאוכל
כיצד הצבע של האוכל משפיע על החולים?
עובדות צבעוניות!
1. מוצרים לבנים:
חלב ומוצרי חלב, אורז, שום, כרוב לבן – מרגיעים, מקלים על העצבנות ומסלקים דרך הכליות את החומרים הרעילים מהגוף.
2. מזונות בצבע ירוק:
ברוקולי, חסה, אפונה, פלפל ירוק – הם בעלי השפעה חיובית על תפקוד המוח, מקלים על המתח והעצבנות. כלורופיל המיוצר בצמחים ירוקים תחת ההשפעה של השמש - מקדם את ההיווצרות של תאי דם אדומים ומפעיל את המערכת החיסון.
3. מוצרים צהובים:
לימון, אננס, בננות, תירס, גבינה צהובה, וחלמונים - ממריצים את פעולת עיכול, משפרים את התיאבון ועוזרים לנקות את הדם.
4. מוצרים כתומים:
גזר, משמש, קלמנטינות ותפוזים – עוזרים לשקם את תאי העצב, משפרים את מצב הרוח, מקלים על כאב ראש ועוזרים לכליות להוציא רעלים מהגוף.
5. מוצרים אדומים:
סלק, פלפלים, עגבניות, ותותים - מעוררים את חילוף החומרים, משפרים את זרימת הדם ומגבירים את הפרודוקטיביות אצל אנשים שעובדים בעבודה שכלית.
6. ירקות בעלי צבע כחול:
ענבים כהים, שזיפים ואוכמניות - מורכבים ממספר רב של חומר פעיל "אנטוצין" אשר מגן על כלי הדם ומשפר באופן משמעותי את הראייה.
7. מיצים:
על בסיס המחקרים האלה, המדענים ממליצים לחולים הסובלים מיתר לחץ דם וממחלות לב – לשתות מיצים אדומים.
מיצים כתומים יועילו לאנשים הסובלים מהתכווצויות של כלי דם ולאנשים דיכאוניים.
מיצים צהובים טובים עבור חולים בשיגרון וכיב קיבה.
תאכלו לבריאות!