ביצים לארוחת בוקר. תופתעו לדעת !
בכנס של Experimental Biology 2007 הוצגו תוצאות של תשעה מחקרים התומכים בחשיבותה של הביצה לבריאותינו.
מבין המסקנות הראשיות שהוצגו בכנס עולה ש:
ביצים לארוחת בוקר, כחלק מתזונה נבונה, תורמות לירידה מואצת במשקל עודף עד כפליים ירידה במשקל בהשוואה לארוחות בוקר ללא ביצים)
ביצים מסייעות בשמירה על רמת כולין אידיאלית בגוף (כולין הינו סוג של ויטמין B המסייע לניצול שומנים וייצור הורמונים, מקטין רמת כולסטרול בדם, מפחית אובדן זיכרון, מסייע לכבד בסילוק חומרים מהדם, תורם לבריאות הלב והמוח ועוזר לפעילות הכליות ושלפוחית השתן).
בהשוואה לגורמי הסיכון הידועים למחלות לב (גיל, גנטיקה, תזונה, עישון, צריכת אלכוהול, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, משקל יתר, סוכרת וחוסר פעילות גופנית), תרומת הביצים לרמת הסיכון הינה אפסית (רק 0.6% בגברים ו-0.4% בנשים).
10 סיבות לאכילת ביצים באופן קבוע:
1. לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים), ויטמינים חשובים (A, D, E, B1, 2B, 12B, Folate), מינרלים חיוניים (סידן, גופרית, ברזל, יוד, סלניום, אבץ) וחומצות חלבון חיוניות.
2. ביצים תורמות לבריאות העיניים. מחקרים הוכיחו שבזכות שני מרכיבים המצויים בביצה, הלוטאין וה - zeaxanthin צריכת ביצה אחת ביום מסייעת במניעת ניוון הרשתית ובהקטנת הסיכון להתפתחות קטרקט.
3. ביצה אחת מכילה 6 גרם של חלבון איכותי ואת כל תשע חומצות החלבון החיוניות.
4. מחקרים שבוצעו ע"י בי"ס לבריאות הציבור(School of Public Health) שבאוניברסיטת הארוורד, מורים על כך שאין כל קשר בין צריכת ביצים לבין מחלות לב. יתרה מכך, מחקרים אלה מראים שצריכת ביצים מסייעת במניעת קרישי דם, שבץ מוחי והתקפי לב.
5. ביצים הינן מקור נהדר של כולין. בחלמון אחד של ביצה יש כ-300 מיקרוגרם כולין. (כפי שהוזכר לעיל, כולין הינו סוג של ויטמין B המסייע לניצול שומנים וייצור הורמונים, מקטין רמת כולסטרול בדם, מפחית אובדן זיכרון, מסייע לכבד בסילוק חומרים מהדם, תורם לבריאות הלב והמוח ועוזר לפעילות הכליות ושלפוחית השתן.
ביצים מכילות שומנים בריאים.
6. ממחקרים רבים עולה שלא רק שביצים אינן תורמות לעודף כולסטרול, הן תורמות לעלייה בכולסטרול ה"טוב" ( HDL).
7. ביצים מכילות ויטמין D טבעי (ויטמין D חיוני לבנייה ובריאות העצמות והשיניים, נחוץ לבריאות המוח ומאט התפתחות של סוכרת ומחלות סרטן השד, הפרוסטטה והמעי.
8. ביצים תורמות להקטנת רמת הסיכון של סרטן החזה. במחקר אחד, נשים שאכלו לפחות 6 ביצים בשבוע הקטינו את רמת הסיכון שלהן לסרטן החזה ב-44%.
10. ביצים תורמות לבריאות השיער והציפורניים בזכות מגוון הויטמינים והמינרלים ורמת הגופרית הגבוהה שבהן.