לכל הבנות שלא מוכנות להעלות במשקל בחנוכה מצ"ב מתכונים ללביבות אפויות לחנוכה ולכל השנה
לביבות תפוחי אדמה אפויות – 14 לביבות
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים קצוצים
100 ג` פטריות קצוצות (חצי קופסה)
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם + כף נוספת
א. מרק
מל"פ ( מלח, פלפל )
הכנה:
להרתיח מים, להמליח , להכניס את תפוחי האדמה, לבשל עד שהם רכים , למעוך אותם. לטגן את הבצל והפטריות. לערבב את כל המצרכים + מחית תפוחי אדמה + בצל ופטריות. ליצור קציצות לשטח אותן. להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 25 דקות, להפוך באמצע, 10 - 15 דקות לצד או עד שמזהיב.
הערות:
14 לביבות
לביבות ירק אפויות -
מצרכים:
2 קישואים
2 גזרים
בצל קצוץ מטוגן
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם
כפית גדושה שום כתוש
א. מרק
מל"פ ( מלח, פלפל )
הכנה:
לגרד את הירקות. לערבב את כל המצרכים. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות, להדק היטב, לסחוט, להוציא נוזלים. לסדר אותן בתבנית. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב - משחים מעט.
לביבות תרד אפויות מעולות טעימות מאוד
מצרכים:
חבילת תרד
בצל גדול קצוץ מטוגן
1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים
א. מרק
מל"פ ( מלח, פלפל )
מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
עירית קצוצה
שום כתוש
מל"פ ( מלח, פלפל )
הכנה:
לחלוט את התרד כ 2 דקות,לקצוץ, לערבב את כל המצרכים כולל התרד. ליצור לביבות, להדק היטב, להוציא נוזלים. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן. לסדר את הלביבות. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות בתנור אחרי 15 דקות להפוך לצד השני. לערבב את מצרכי המטבל, להגיש ליד הלביבות.
קציצות / לביבות ירק אפויות -17 קציצות ירק.
מצרכים:
חבילת שמיר
חבילת פטרוזילה
בטטה רכה
2 ביצים
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
2 שיני שום מגוררות
א. מרק
מל"פ ( מלח, פלפל)
מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
עירית קצוצה
כפית גדושה שום כתוש
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנה:
לקצוץ את הירוקים, לערבב את כל המצרכים, לתבל. ליצור לביבות. להכין תבנית עם נייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב משחים. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות.
לביבות כרובית אפויות -17 לביבות
מצרכים:
כרובית מפורקת לפרחים
2 גזרים מגורדים
בצל קצוץ ומטוגן
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנה:
לחלוט את הכרובית עד שהיא רכה, לסנן ולמעוך. לערבב את כל המצרכים.
להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות, לסדר בתבנית
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, שמזהיב - משחים להפוך לצד השני.
הערות:
17 לביבות.
קציצות טונה אפויות - קל וטעים
מצרכים:
קופסת טונה מפוררת
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
2 כפות קטשופ
כף דבש
5 כפות גדושות פירורי לחם
א. מרק
מל"פ
הכנה:
לחמם תנור בחום בינוני, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן , לערבב את כל המצרכים, ליצור קציצות , לשטח אותן, להניח את הקציצות על נייר האפיה, 20 דקות בתנור, להפוך את הקציצות אחרי 10 דקות. הקציצות מזהיבות - משחימות מעט. 12 קציצות, מתאים לילדים ולא רק