כיסוני בשר חריף ברוטב יין חמוציות ומשמשים - אליהב שאשון
כיסוני בשר במילוי בשר חריף ברוטב יין חמוציות ומשמשים - אליהב שאשון
המרכיבים:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
למילוי הבשר:
1 בצל קצוץ
כף סוכר
שמן זית
4 עלי דפנה
1/2 ק"ג בשר טחון
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח
קמצוץ צ'ילי חריף
לרוטב המתוק:
1 בצל קטן קצוץ
מעט שמן זית
כף סוכר
1/2 כוס חמוציות יבשות
1/2 כוס משמשים יבשים קצוצים
2 כוסות יין אדום
4 כפות סוכר חום
1/4 כפית ציפורן
1 כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את את השמן ואת המים על הגז. כאשר הנוזלים חמים, מעבירים אותם אל קערת המיקסר ומערבלים בזהירות לתוכם את הקמח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מכינים את מילוי הבשר: מטגנים בצל קצוץ עם כף סוכר בשמן זית. מוסיפים את עלי הדפנה ואת הבשר ומטגנים אותו. חשוב לא להכין אותו עד הסוף, אלא 2/3 מהדרך.
3. מוסיפים למחבת אגוז מוסקט, מלח וצ'ילי חריף. מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
4. מכינים רוטב מתוק: מטגנים בצל קטן במעט שמן וכף סוכר. מוסיפים לו את החמוציות והמשמשים.
5. מוסיפים למחבת את שאר חומרים הרוטב ומניחים להצטמצם על אש קטנה. אם התערובת מצטמצמת מדי, ניתן להוסיף עוד יין כדי שהרוטב לא יתייבש.
6. מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים אותו לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעובי 3-4 מ"מ. ממלאים כל חלק במילוי הבשר, סוגרים היטב ומטגנים בשמן עמוק.
7. מכינים להגשה: מסדרים על צלחת את הרוטב המתוק ובמרכזו את הכיסונים.
מקור הכתבה: www.mako.co.il