פלמידה בפילו עם רוטב תפוזים – עמנואל רוזנצוויג
המרכיבים (לארבע מנות):
4 נתחים עבים של פילה פלמידה עם העור
4 כפות לימון כבוש, קצוץ דק, מעורב עם כפית שמן זית.
עלי פילו
מיץ מ-4 תפוזים
25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. ממליחים את נתחי הדג משני הצדדים.
2. מטגנים את פילה הפלמידה בשמן בגובה 3-4 מילימטר, בחום בינוני (עם הכנסת הדג – צריך להיות רחש קל), עד שהשוליים מתחילים להשחים. מכסים את המחבת בזמן הטיגון.
3. אם הדג עבה והחלק העליון לא מתחיל להיות עשוי, הופכים את הדג ומטגנים במשך חצי דקה נוספת.
4. עם המרית, מפרידים בין העור לדג ושומרים את הדג בצלחת. זורקים את העור ומקררים את הדג במשך 10 דקות לפחות.
5. מסדרים על משטח העבודה עלה של בצק פילו. מורחים אותו בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מסדרים עלה נוסף על העלה המרוח.
6. חותכים את שני העלים המודבקים לשניים, כך שניתן לעטוף חתיכת דג עם כל עלה.
7. מניחים את הדג במרכז העלה ומעליו מורחים חצי כף לימון כבוש.
8. מפלפלים את הדג וסוגרים את עלה הפילו מעליו, בלי להדק על איזור הדג. סוגרים את כל הקצוות ומשתדלים להשאיר מרווח בין הבצק לדג. מורחים על הבצק מעט שמן זית.
9. אופים במשך 15 דקות, עד להשחמה של עלה הפילו.
10. מחממים בסיר את מיץ התפוזים עד שהוא מצטמצם לשליש מנפחו המקורי.
11. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים למיץ את החמאה. מערבבים היטב עד להסמכה ואחידות של הרוטב.
12. יוצקים על צלחת הגשה 2-3 כפות רוטב, ועליו מניחים את חבילת הדג האפוי.
* כדאי להגיש עם ירקות שורש או עם אספרגוס מאודה או קישואי זוקיני מאודים.