הרגלי אכילה של בעלי חיים
מקום 10:
לתוכים וכלבים – אסור לתת אבוקדו. אבוקדו שייך למשפחת העריים, בה יש הרבה מינים רעילים. למה בטוח האבוקדו למאכל אדם - לא ברור. לתוכים אסור לתת אפילו לחדד את המקור בעזרת הגלעין של אבוקדו.
מקום 9:
הכבשים, כידוע, אוכלים דשא. עם זאת, על האי של צפון רונלדסיי (אורקני) בסקוטלנד, הכבשים עוד מאמצע המאה XIX הורגלו לאכול אצות ים שנזרקות אל החוף. וזה בגלל שבעלי השדות המעטים שבאי לא רצו "לבזבז" את הדשא שמיועד לסוסים - על הכבשים.
מקום 8:
באיים הבלאריים, זואולוגים ספרדיים מצאו לטאה, שחושבת שהיא דבורה: היא אוכלת צוף צמחים ומאביקה אותם.
מקום 7:
יש נחשים, שבשבילם מספיק לאכול כמה פעמים בשנה בלבד.
מקום 6:
בשביל עלוקה מספיק למצוץ דם פעם אחת - וזה יספיק לה כדי לחיות במשך 9 חודשים!
מקום 5:
אם עטלף חולה ואינו יכול לצאת לצוד - שכניו מאכילים אותו. לאחרונה נודע שכמה עטלפים אוכלים לא רק חרקים מעופפים, אלא גם ציפורים קטנות. בסתיו העטלפים אוכלים כל הזמן, כדי לאחסן שומן לחורף, ובחודש אוקטובר או נובמבר הם הולכים לישון.
מקום 4:
קיפודים יכולים לאכול נחשי צפע בלי להיפגע: הרעל שלהם לא משפיע על הקיפוד. בנוסף, קיפודים אוכלים חיפושיות, תולעים, חלזונות, צפרדעים, קרפדות, עכברים, ביצים וגוזלים מקנים שנמצאים על הקרקע.
מקום 3:
פינגווינים לא שותים מים מתוקים, הם מסוגלים "להמתיק" את המים המלוחים. בגוף שלהם יש בלוטות שמפרידות את המלח מן המים, והוא מופרש דרך חריצים מיוחדים שבמקור.
מקום 2:
הארנב מאוד סלקטיבי בבחירת המזון. כולם יודעים שארנבים אוהבים גזר, כרוב ולפת. אבל יש להם חיבה ממש מיוחדת לפטרוזיליה.
מקום 1:
הנשרים לפעמים אוכלים עד כדי כך הרבה, שהם לא יכולים להתרומם לאוויר. במקרה זה הם צריכים לחכות עד שמשקלם מופחת בטבעיות.