בעלי חיים עם התנהגות אנושית
1. תוכים נותנים שמות לילדים שלהם.
בשל חילוקי הדעות בנושא איך לקרוא לתינוק, הורים רבים מתווכחים ולא מדברים אחד עם השני במשך ימים, ונזכרים בכל השמות שהם מכירים... הקריטריון העיקרי – זה שבבית הספר לא יתעללו בילד עד נוירוזה.
אצל התוכים אין בתי ספר, אבל יש בעיות דומות. יש להם שפה מיוחדת, בה הם משתמשים לפניה לחברי להקה שונים. כלומר, בתוך הקהילה של התוכים, לכל ציפור יש שם.
כאשר המדענים גילו שהתוכים מזהים את הקריאות, באופן טבעי התעוררה השאלה: מי וכיצד נותן את השמות? האם הציפורים בעצמן בוחרות את השמות? או שמנהיג הלהקה עושה זאת? או אולי זה ההורים של החבר החדש בקהילה? בחיפוש אחר תשובות בשנת 1987, קבוצה של צפרים מאוניברסיטת קורנל, נסעה לוונצואלה, שם הם עשו סרט על הקשר בין תוכים בטבע לגוזלים שלהם.
התברר שאת השמות לגוזלים נותנים הוריהם, עוד לפני שהם לומדים לצייץ. כאשר הגוזל גדל והופך להיות עצמאי, הוא מקבל את הזכות לשנות את שמו.
2. לווייתנים שרים שירי פופ
אצל בני האדם ישנה תרבות הפופ. מישהו ממציא את השירים, מישהו מקליט, מישהו שר אותם... מעניין, אבל כמעט אותו הדבר קיים אצל הלווייתנים.
באוכלוסיות הלווייתנים הזכרים בדרך כלל "שורקים" את אותו השיר - סתם ככה. ברגע שנמאס להם מהשיר הישן – מישהו ממציא חדש וכל השאר מתחילים לשרוק אותו. לעתים קרובות, השיר החדש הוא גרסה מחודשת של הקודם, או אפילו של כמה.
אם השיר הוא טוב, הפופולריות שלו אינה מוגבלת לעדר אחד. מדענים הבחינו שכמה מ"להיטי" הלווייתנים הפכו לאופנתיים על פני האוקיינוסים של העולם.
6. הקופים יודעים הרבה על שימוש בכסף ובמין
הכסף עצמו אינו מייצג דבר בעל ערך – זה פיסות נייר פשוטות או חתיכות מתכת. אבל את הפריטים האלה ניתן להחליף בצעצועים, מזון ושירותים. נהוג לחשוב, שבכל היקום, רק בני האדם מבינים את המושג של כסף...
יום אחד, המדענים עשו ניסוי על קופי הקפוצ'ין. הם נתנו להם קומץ של מטבעות, והראו להם שתמורת המטבע החיה תוכל לקבל משהו בעל משמעות אמיתית בשבילה. למשל, בננה או מים. כעבור כמה חודשים קפוצ'ינים למדו לקנות אוכל אצל האדם כאשר הם רוצים לאכול או לשתות. יתר על כן, בשעות של שובע הקופים לקחו מהאנשים ברצון רב כסף, ולא אוכל.
השימפנזות הבינו את המשמעות של הכסף הרבה יותר מהר, ואפילו למדו להבחין בין יחידות התשלום.
אבל נחזור לקפוצ'ינים. יום אחד, כאשר כל בעלי החיים שהיו בכלוב המשותף כבר ידעו שיש דברים יותר או פחות יקרים מהאחרים, אחד הקופים התגנב לאיזור בו שמרו את כל המטבעות ולמרות מאמצי האנשים לקח את כולן. כך הקוף ביצע את "שוד הבנק" הראשון.
עברו כמה ימים, והקפוצ'ינים גילו את תופעת הזנות. זכר צעיר נתן לנקבה מטבע. המדענים חשבו שהוא התאהב ועשה לה מתנה. אבל לא, "הבחורה" קיימה איתו, עבור הכסף, יחסי מין, ולאחר מכן ניגשה אל החלון, וקנתה כמה ענבים. כולם היו מרוצים, ובעיקר הביולוגים, שלימדו את בעלי החיים את היסודות של הכלכלה הקפיטליסטית.