זיהום הסביבה - מה זה ואיך להלחם בזה?
זיהום הסביבה - מה זה ואיך להלחם בזה?
מהי הסביבה שלנו? אלה הם המקומות שבהם אנו חיים,עובדים ומשחקים. זיהום של הסביבה, נוצר לרוב במקומות המגורים או באיזורי התכנסויות גדולות של אנשים: באזורי תעשייה או בערים. סוגים שונים של זיהום מזיקים לצמחים, לבעלי חיים ולאנשים.
התעשייה ופעילות המקומית של האדם מרעילים את העולם שבו אנו חיים.
מה בדיוק מרעיל את העולם סביבנו? כמויות של פסולת (שמכילה הרבה זכוכית, פלסטיק, נייר), מים מורעלים, עשן וגז שיוצאים מארובות המפעל. הכי הרבה הטבע שלנו נפגע מזיהום.
בעבר, רוב האנשים חיו באזורים כפריים. עם גדילת האוכלוסיה, הענף התפתח, וכיום רוב האוכלוסיה חיים בערים.
במשך שנים רבות אנשים לא רואים או לא חושבים על ההשלכות של זיהום תעשייתי. נכון להיום, אנחנו מדברים על זיהום אוויר (בגלל העשן מארובות המפעל, פליטה של מכוניות ומשאיות, מטוסים), אדמה (מתוך דשנים כימיים ופסולת רעילה) ומים. אולי אתם זוכרים, ש במים חיים סוגים שונים של מיקרואורגניזמים. הם עוזרים לשמור על מים נקיים. נכון, היום זה לא קל כמו בעבר, כי מאגרי המים שלנו מכילים כמויות גדולות של פסולת.
איך אנו יכולים להלחם בזיהום? ראשית, לא לייצר או למכור מוצרים שיכולים לפגוע בסביבה. לדוגמה, דאודורנטים או תרסיסים אחרים, אשר מכילים גז פריאון המסוכן.
סירוב לקנות או להשתמש במוצרים כאלה מקטין את הייצור שלהם ומביא תועלת רבה לאיכות הסביבה. יותר נבון להשתמש במוצרים שפחות מזיקים לסביבה.
אל תאכלו מזון אם שבו מציינים את התאריך. לפני שאתם קונים משהו, תבררו מה איזה חומרים מכיל המוצר. כיום, יש חוקים שדורשים מיצרנים לציין את כל הרכיבים של המוצרים על גבי האריזה.
לפעמים אנו ממהרים לנהוג במכונית כדי להגיע לדואר, שנמצא בקצה הרחוב שלנו. ולמה לא ללכת לשם ברגל או לרכב על אופניים? בעיר גדולה, נסיעה באופניים יכולה להיות הרבה יותר מהירה מנחיעה במכונית, במיוחד בשעות השיא. אופניים קללחנות, ובנוסף, חנייה לאופניים אינה עולה כסף.
אנשים גם חשבו על כך, במקום השלכת אשפה אפשר לשרוף אותה. מאז נבנו מפעלים עבור שריפת פסולת. האשפה הממוחזרת שיוצאת משם, הופכת לחומר גלם לסלילת כבישים וייצור של סחורות מסוימות.
אם כולנו נתאחד כדי לנסות לשמר את הטבע, העולם שלנו ישחזר את היופי וטוהר שלו.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )