טבלת ההמרות שימושית
טבלת ההמרות מגרמים לכוסות
ברשימה שלהלן תוכלו למצוא תשובה לכל גרם לא ברור. הרשימות מחולקות לפי המרות ממשקל לכוס (כלומר, אם במתכון מצויין 180 גרם אבקת סוכר עלינו לשים בעצם כוס וחצי), רשימת משקלים של חומרי גלם לפי כפות שמסייעת מאוד במשקלים לא "עגולים" ( 130 גרם אבקת סוכר יהיה כוס + כף ורבע). יש מידות של נוזלים אם במתכון כתוב להוסיף 15 גרם רום, המרות של ביצים למשקל ורשימה ארוכה ומכובדת של חומרי גלם שונים והמשקל של כל אחד. וגם לסיום סיומת - ביאור מושגים כמו קורט וקמצוץ למידה מוחשית. שיהיה בהצלחה.
בכוס אחת יש:
אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה)
אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם
אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם
אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם
אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם
אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם
אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם
אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם
אננס קוביות מקופסא = 300 גרם
אפונה יבשה חצויה = 197 גרם
אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם
אפונה סינית, טריה = 225 גרם
אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם
ביצה חלבונים 8-10
ביצה חלמונים 12-14
בצל קצוץ = 160 גרם
ברוקולי, פרחים = 88 גרם
גבינה מגורדת = 100 גרם
גזר חתוך = 128 גרם
דבש = 339 גרם
חמאה = 200 גרם
חצילים, קוביות = כ-82 גרם
לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם
מלח = 250 גרם
משמש יבש - חצאים = 130 גרם
מרגרינה = 200 גרם
סובין חיטה = 58 גרם
סוכר = 200 גרם
כמו-סוכר = 40 גרם
סוכר חום דחוס = 240 גרם
סוכר חום לא דחוס = 145 גרם
סולת = 200 גרם
סילאן, דבש תמרים = 270 גרם
ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם
סלרי , גבעולים, חתוך - 100 גרם
עדשים = 192 גרם
עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר
ענבים = כ-220 גרם
פטל (טרי) = 125 גרם
פטריות טריות = כ-225 גרם
פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם
פירורי ביסקוויטים = 88 גרם
פירורי לחם טרי = 45 גרם
פירורי לחם יבש = 108 גרם
פיצפוצי אורז = 24 גרם
פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם
פסטה מבושלת = 140 גרם
צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס)
קוואקר = 80 גרם
קוסקוס לפני בישול = 210 גרם
קוקוס, שבבים - טרי = 80 גרם
קורנפלור = 140 גרם
קורנפלקס = 28 גרם
קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם
קמח חומוס = 92 גרם
קמח מלא = 120 גרם
קמח מצה = 120 גרם
קמח רגיל או תופח = 125 גרם
קמח שיפון = 102 גרם
קמח תירס = 100 גרם
קקאו = 87 גרם
ריבה = 320 גרם
שזיפים מיובשים - ללא גרעין = 170 גרם
שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם
שקדים מולבנים = 145 גרם
תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם
תירס, סירופ = 316 גרם
תמרים חתוכים = 135 גרם
תרד טרי = 28 גרם
תפוח עץ, רסק = 246 גרם
בכף אחת יש:
אבקת אפיה = 8 גרם
אבקת סוכר = 7.5-8 גרם
אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם
ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם
דבש = 22 גרם
לימון, קליפה = 6 גרם
מלח = 20 גרם
סודה לשתיה = 8 גרם
סויה (רוטב) = 18 גרם
סוכר = 12.5 גרם
פירורי לחם = 7 גרם
פרג = 10 גרם
קורנפלור = 8 גרם
קימל = 6 גרם
קמח מצה = 7.5 גרם
קמח רגיל - כ-8 גרם
ריבה = 20 גרם
שום כתוש – 2 שיניים
שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות
שמרים יבשים = 10 גרם
מידות של נוזלים:
5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית
15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות
240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס
480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות
960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות
המרות של מוצרים יבשים:
3 כפיות = 1 כף
2 כפות = 1/8 כוס
4 כפות = 1/4 כוס
5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס
8 כפות = 1/2 כוס
16 כפות = 1 כוס
ביצים:
ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה
ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם
ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם
מכוס לכף/כפית:
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף
480 מ"ל = 2 כוסות
960 מ"ל = 4 כוסות
משקלים של מאכלים שונים:
אגס בינוני = כ-115 גרם
אפרסק, טרי - גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם
ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם
בטטה בינונית = כ-150 גרם
בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות
בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול = 25 גרם, בינוני = 15 גרם
בצל יבש בינוני = כ- 135 גרם
בצל יבש גדול = כ- 225 גרם
בצל יבש קטן = כ- 90 גרם
בצל שאלוט = 35 גרם
גבינה צהובה - פרוסה אחת = כ-28 גרם
גזר - גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם
דג, סלומון - מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן
חציל, בינוני מקולף = כ- 460 גרם
חציל בינוני, כולל קליפה = כ- 550 גרם
כרוב גדול, כ- 18 ס"מ קוטר = 1250 גרם
כרובית בינונית = כ- 575 גרם
לחם פרוסת אחת = כ-33- 27 גרם
לימון בינוני = כ- 90 גרם
לימון בינוני - קליפה בלבד = כ- 24 גרם
לימון בינוני - מיץ = כ- 47 גרם
מלפפון בינוני = כ- 227 גרם
משמש = 35 גרם
משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם
עגבניה בינונית = כ- 150 גרם
עגבנית תמר בינונית = כ- 90 גרם
ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש')
פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם
פלפל חריף = 45 גרם
קישוא בינוני = כ-150 גרם
קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם
שום, שן אחת = 3 גרם
שזיף בינוני = כ-75 גרם
שזיף מיובש = 8 גרם
שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת
תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם
תמר אחד = 8 גרם
תפוז בינוני = כ-150 גרם
תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם
תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות
ממעומעם למוחשי
קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל)
קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית
לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון
תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת
230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל
4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות
1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל
1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )