כבד אווז. מנה פתיחה קלאסית


 

כבד אווז. מנה פתיחה קלאסית

הפיינליסטים של מאסטר שף מגישים: מתכונים לחג
ארבעת הפיינליסטים מביאים לכם מתכונים לארוחת חג שלמה - מהמנה הראשונה ועד הקינוח. רק להכין ולהגיש למשפחה ולחברים

כבד אווז ברוטב ריבת פירות יער על וופל בלגי - אבי לוי

המרכיבים:
1 ק"ג פירות יער כל הסוגים
900 גרם סוכר
1/2 כוס יין אדום
כבד אווז
פלפל גרוס
מלח
וופל בלגי (אפשר קנוי)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בריבת הפירות. בריבה יש כלל פשוט שלמדתי: על כל 1 ק"ג של פרי, שמים 900 גרם סוכר. מחממים היטב מחבת ומניחים עליו את הפירות ואת הסוכר.

2. מבשלים כרבע שעה ומוסיפים כחצי כוס יין. ממשיכים לבשל את הריבה במשך שעה על אש קטנה, ומערבבים כל 10 דקות עד לקבלת ריבה.

 3. פורסים את כבד האווז לפרוסות עבות. מפזרים לפני הצלייה מעט מלח (מלח גס עדיף) ומעט פלפל גרוס. מחממים מחבת (עדיף מחבת פסים) ומתחילים לצלות את כבדי האווז (ללא שמן) על אש בינונית, בערך 2 דקות לכל צד עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

4. מניחים על צלחת הגשה וופל בלגי, מעליו מניחים את ריבת פירות היער ועליה מניחים את הכבדים.



מקור הכתבה: www.mako.co.il


דף הבית >> מבזקי דף >> אוכל >> כבד אווז. מנה פתיחה קלאסית