פסטייה מלכותית - עמנואל רוזנצוויג
פסטייה מלכותית - עמנואל רוזנצוויג
המרכיבים:
4 כרעיים של עוף
2 בצלים חתוכים לרצועות
כוס שקדים
כפית קינמון
כפית סוכר
קורט מלח
4 ביצים, מטוגנות כחביתה
חבילת עלי סיגר
אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף עם כוס מים במשך 1/4 שעה בסיר לחץ.
2. במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מוסיפים כוס שקדים וממשיכים לטגן במשך 10 דקות.
4. מסירים את בשר העוף מהעצמות ומוסיפים לבצל והשקדים (ללא העור).
5. מוסיפים את הקינמון, הסוכר והמלח וממשיכים לטגן 10 דקות.
6. מעבירים את כל התערובת למעבד מזון וטוחנים.
7. מכינים מהתערובת קציצות בגודל ביצה.
8. חותכים את החביתה לרצועות.
9. על עלה סיגר, על השליש התחתון, מסדרים קציצה ועליה רצועת חביתה.
10. סוגרים כמו מעטפה – מקפלים מלמטה, אחרי זה מהצדדים פנימה ואז מגלגלים גלגול נוסף של איזור הקציצה על שארית העלה. לבסוף מורחים קצת מים לסגירת העלה. שומרים עם הסגירה כלפי מטה. (ניתן להקפיא את הפסטייות לאחר שלב זה, עם נייר פרגמנט בין השכבות).
11. מטגנים את הפסטייות בשמן חצי עמוק, עד להזהבה עדינה מכל צד. יש להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי. אם הפסטייות קפואות, מטגנים אותן ישר מהקפאה.
12. מעבירים לנייר סופג. אחרי שמסדרים על צלחת ההגשה ההגשה מפזרים מעל מעט קינמון וסוכר.
פסטייה. מלוחה-מתוקה
צילום׃ יח"צ
מקור הכתבה: www.mako.co.il