רגע לפני החג
רגע לפני שחג ראש השנה נכנס, הבאנו לכם תפריט להכנת עוגה מהשף הנודע מיקי שמו ממש טעימה ומתאימה לחג ראש השנה.
עוגת דבש עם קרם וניל ואגוזים, עוגה אוורירית עם קרם באמצע מתאימה לאווירת החג ומממש לא כבדה לקיבה, אחרי כול הארוחה הגדולה שאוכלים.
מצרכים:
4 ביצים
1/3 כוס סוכר (80 גרם)
11/3 כוס קמח (175 גרם)
2 כפות שמן
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף דבש (30 גרם)
כול המצרכים הללו הם להכנת בצק העוגה שנקרא בצק טופין
בשביל להכין את קרם הווניל המצרכים הדרושים הם:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
ודבר אחרון בשביל לפזר מעט קישוט נשים 1 כוס אגוזי מלך טחונים במעבד מזון
50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר יחד עם תמצית הווניל עד שמקבלים תערובת תפוחה ואחידה.
מוסיפים שמן לניפוח הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה.
בתוך מגש בעובי של 1/2 ס"מ משטחים את אותה תערובת שהכנו ואופים ב-190 מעלות כ-7-8 דקות עד להזהבה קלה.
מקציפים את החומרים הקרמיים וחשוב מאוד להקציף מיד את הפודינג בכדי שלא ייווצרו גושים.
את הבצק תופין שהכנו משטחים על שולחן העבודה ועליו מורחים את קרם הווניל, רצוי שתהיה שיכבה אחידה, כך אנו עושים על גבי 5 שכבות עד שנוצרת עוגה עם שכבות בצק ובניהן קרם ווניל.
אחרי שהעוגה מוכנה מפזרים מעל אגוזים ואבקת סוכר ושיהיה לכם בתיאבון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )