איזה קפה תרצו היום?


איזה קפה תרצו היום?

כולם יודעים, שקפה מביא לנו שמחת חיים ואנרגיה בשל כמויות גדולות של קפאין שהוא מכיל.
אבל מלבד הקפאין, פולי הקפה מכילים גם יותר מאלפיים חומרים שונים. בין חומרים אלה ישנם ויטמינים, פירידין, מגנזיום, סידן וברזל.

כבר הוכח, שקפה מעלה את לחץ הדם הנמוך, ומהווה תרופה טובה לכאב ראש הנובע מלחץ הדם. אם תשתו קפה עם חלב אחרי הארוחה - זה יאיץ את פעילות הקיבה - המזון יתעכל מהר יותר. יש המאמינים, שקפה מסייע לירידה במשקל - אם שותים את המשקה ללא תוספות (סוכר, חלב וכו'). בנוסף, ידוע שהקפה מרחיב כלי דם, וגם מסייע לגוף להתפטר מנוזלים מיותרים.

לפניכם כמה מתכונים להכנת קפה. שיהיה לכם בוקר טוב!

אספרסו – זה הבסיס להכנת סוגים רבים של קפה. אבל מעטים יודעים שאספרסו – אפשר להכין בבית, ללא שימוש במכונת הקפה. 
לשם כך אנו צריכים:
- פולי קפה או קפה טחון.
- מים, רצוי מסוננים.
- פינג'אן, שבו תוכלו לבשל את הקפה.

אופן ההכנה:
1. שמים בפינג'אן בנפח של 0.25 ליטר 2 - 3 כפיות של קפה טחון.
2. מערבבים על יבש ושמים על אש קטנה.
3. ממתינים עד שהתערובת מתחממת היטב (תרגישו את החום עולה ממנה) ויוצקים אל תוך הפינג'אן מים שחוממו מראש לחום של 30-40 מעלות.
4. ברגע שהקפה מתחיל לרתוח, מסירים את הפינג'אן מהאש ומערבבים את התערובת כך, שהמים שוב יכסו את הקפה שעלה. לאחר מכן מחזירים את הפינג'אן על האש.
5. לאחר שהקפה מתחיל לרתוח בפעם השנייה – צריך להמתין כמה שניות ולהסיר את הפינג'אן מהאש.
6. אחרי שהורדנו אותו מהאש – מכסים את הפינג'אן בצלחת קטנה, ונותנים לו לעמוד כ-5 דקות לפני שמתחילים לשתות.


"קפה מזרחי"
אופן ההכנה:
-
שמים בפינג'אן כפית וחצי של סוכר ומתחילים לחמם מעל האש, עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל.
- כאשר הסוכר מקבל גוון חום בהיר, מוסיפים אליו קפה טחון ומים.
- את התוכן של הפינג'אן צריך לערבב ולהביא עד לרתיחה. ניתן להוסיף לתערובת גם קינמון או הל. בשום מקרה הקפה לא צריך לרתוח.
- לחזור על הפעולה פעמיים או שלוש, להגיש בכוסות קטנות ללא סינון, יחד עם ה-"בוץ".


מוקה
אופן ההכנה:
אל כוס גבוהה יוצקים 1/3 אספרסו, 1/3 חלב חם ו- 1/3 של קקאו. אפשר להגיש עם חלב מוקצף או בלעדיו.


קפה קר – עושים מקפה שצונן. בכוס גדולה של 300 מ"ל צריך לשים גלידה, מעליה מוזגים סירופ שוקולד, ועל זה בזהירות שופכים את הקפה הקר. אל הכוס מוסיפים כף גדולה של קצפת ומפזרים מעל סוכריות כתושות.


ועוד כמה מתכונים לא רגילים של הקפה:

קפה רוסי.
אל כוס אספרסו חזק, מוסיפים סוכר לפי הטעם. ואז, כאשר הקפה עדיין חם, מוסיפים כוסית של וודקה. שופכים את המשקה לתוך כוס גבוהה, ומערבבים עם שמנת מתוקה. אפשר להוסיף גם קרח גרוס.


קפה "Oflameron"
מרכיבים:
- מים - 50-60 גרם
- קפה טחון - 1 כפית.
- שמפניה - 1 כפית (מתוקה בהכרח).

אופן ההכנה:
1. לפני שאתם שמים את הפינג'אן על האש – שפכו שמפניה אל הכפית ותניחו אותה בצד. חייבים לעשות זאת, כדי שהבועות יספיקו להתאוורר מהשמפניה.
2. קחו פינג'אן, ותכינו קפה רגיל.
3. ברגע שהקפה מתחיל לעלות, ויוצר את הקצף הראשוני – צריך לקחת את השמפניה שהוכנה מראש ולשפוך בזהירות אל הפינג'אן. בשום מקרה אל תערבבו!
4. לאחר שהוספנו שמפניה – צריך להמתין עד להופעת קצף מוצק, ומבלי לתת לו לעלות להסיר את הפינג'אן מהאש.
5. ממתינים עד שהקצף ישקע ומוזגים אל תוך הכוס.

תהנו!

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


דף הבית >> מבזקי דף >> אוכל >> איזה קפה תרצו היום?