היסטוריה של חברות גדולות
ויקטוריה סיקרט
יום אחד, איש בשם רוי ריימונד החליט לקנות לאשתו מתנה, והלך לחנות בחיפוש אחר הלבשה תחתונה יפה. הוא נדד אבוד בין המדפים שהיו מלאים במוצרים נשיים, ואפילו עובדים (שהיו מאומנים לשרת נשים) לא יכלו לעזור לו לבחור. אז רוי עזב את החנות בידיים ריקות, אבל עם רעיון מהפכני.
בשנת 1977 הוא פתח את החנות הראשונה שלו - "ויקטוריה'ס סיקרט", ואותו הציג כסוג חדש של חנות הלבשה תחתונה. החנות שילבה אלגנטיות אירופאית עם אווירה ידידותית, שבה אפילו הגברים יכולים להרגיש בנוח. וכאשר הוא התחיל ליישם את תוכנית המכירות באמצעות קטלוגים - הוא עשה מהפכה של ממש בגישה למכירות הלבשה תחתונה בעולם.
עם זאת, חמש שנים מאוחר יותר, רוי ריימונד נאלץ למכור את ויקטוריה'ס סיקרט ללסלי וקסנר, אשר מיד נפטר מהתדמית של "גן עדן לגברים", והלך לכיוון הקהל הנשי. הלבשה תחתונה אופנתית מויקטוריה'ס סיקרט הפכה להיות מותרות נגישה.
ריימונד רוי בהיותו בן 47, אחרי כמה מיזמים עסקיים לא מוצלחים, התאבד בשנת 1993 בקפיצה מגשר שער הזהב בסן פרנסיסקו.
נינטנדו
ההיסטוריה של החברה היפנית, המתמחה ביצירת משחקי מחשב ומשחקי וידאו החלה בשנת 1889. בימים ההם החברה נקראה Marufuku וייצרה קלפי משחק בסגנון יפני מיוחד, אשר צוירו ביד, ואז צופו בלכה. בשנת 1902, החלה החברה לייצר קלפים לפי המודל המערבי, שלא היה ידוע ליפנים באותה תקופה, ועד מהרה הפכה לחברה לחברה מנהיגה בתעשיית משחקי ההימורים.
בשנת 1970 נינטנדו עברה מקלפים לצעצועים פשוטים. באותה תקופה, הומצאו המון צעצועים מעניינים: מכונה לזריקת כדורי בייסבול, זרוע מכנית והתקן שובב לבדיקת רמת האהבה. בשנת 1978, נינטנדו התחילה לייצר משחקי ארקייד.
פמפרס
מהנדס כימי מוביל מחברת פרוקטר אנד גמבל - ויקטור מילס, שעזר לבתו להשגיח על הילדים, נאלץ שוב ושוב להתמודד עם חיתולי בד רטובים, לכבס ולייבש אותם. את התהליך הזה, כמובן, הוא לא אהב ורצה איכשהו להפוך את חייו לקלים יותר. אז עלה במוחו הרעיון של "חיתול" חד פעמי - תחבושת עם יכולת ספיגה גבוהה, שהיתה אמורה להיות ממוקמת בסוג מיוחד של תחתונים. את הדגם הראשון הוא ניסה על הנכדים שלו. הוא בכלל כל דבר ניסה על בני משפחתו. בתקופה שבה כולם ציחצחו שיניים עם אבקת שיניים, אשתו ובתו עשו זאת עם משחת שיניים נוזלית, אשר המציא מילס.
לאחר כמה ניסויים עם חומרים שונים, פיתח מילס בשביל P & G מוצר חדש, אשר התחילו לייצר תחת המותג פמפרס. כאשר יצא לפנסיה, התחיל מילס לטייל בעולם ועסק בטיפוס הרים. בהיותו בן יותר מ-80, הוא עדיין טיפס על הרים. ויקטור מילס, נפטר בגיל 100 בשנת 1997.
סלע
בוריס אוסטרוברוד עזב את ברית המועצות בתחילת שנות ה -90 ועלה לישראל. שם השתקע בתל אביב והתחיל במסחר. הוא התחיל לייבא בגדי ים לרוסיה מישראל. את הכמות הקטנה הראשונה של בגדי הים הוא רכש יחד עם אחיו ארקדי פקרסקי, והם נמכרו ברוסיה כמעט מייד.
לאחר מכן האחים התחילו להזמין בגדים בסין. ולאחר הצלחות ראשונות בתחום של מכירות, בוריס הבין שהצלחה אמיתית יכולה להיות מושגת רק על ידי השתלטות על הייצור. וזה מה שהוא עשה. אם חברות המותגים המפורסמים בעולם תפרו את בגדיהם בסין - אז למה שהוא לא ינסה גם?
אז נולד המותג סלע, שהשוק העיקרי שלו ממוקם ברוסיה. במקביל, כל הייצור התרכז בסין, ומשרדי החברה התמקמו בתל אביב.
נייקי
פיל נייט היה רץ למרחקים בקבוצה של אוניברסיטת אורגון. הוא היה ספורטאי בינוני מאוד, אבל הוא ידע כמה נוראיות נעלי ספורט אמריקאיות. בזמן הזה, אדידס הגרמנית הייתה מותרות אמיתית עבור רוב האנשים בשנות ה -60, כי מוצריה עלו הרבה יותר יקר מאשר מוצרים מקומיים (אבל גם היו הרבה יותר איכותיים). נייט החליט לתקן את המצב ולהקים חברה Blue Ribbon Sports, אשר תייצר נעליים אמריקאיות זולות, שיהיו באותה רמת איכות כמו אדידס ופומה הגרמניים .
נייט הגיע למסקנה, שעל מנת לממש ייצור איכותי וזול באותו זמן, צריך לייצר אותן באסיה. בשנת 1964, נייט והמאמן שלו השקיעו 500 דולר, והזמינו 300 זוגי של נעליים מחברה יפנית, שהיום נקראת ASICS. פיל התחיל למכור נעלי ספורט יפניות בארה"ב ישירות מהטנדר שלו.
המכירות החלו לגדול, ולאט לאט העסק התחיל לפרוח.
הילטון
ביוני 1919, לעיר סיסקו, שממוקמת בטקסס הגיע קונרד הילטון, שהיה אז בן 31. הוא היה לאחר פשיטת רגל של החברה הראשונה שלו - בנק, שלא החזיק מעמד אפילו שנה. לאחר הפשיטה, אצל קונרד עדיין נשארו 5,000 דולר, והוא החליט לפתוח בנק חדש, או אם יתאפשר, לקנות אחד קיים. אבל במהרה תוכניותיו השתנו.
כאשר הוא חיפש מקום לינה, הוא נכנס למלון המקומי Mobley. הבנקאי הלוזר התפלא מהצפיפות בלובי, שבו אנשים ממש נלחמו עבור חדרים פנויים. הילטון חשב לעצמו, שזה פשוט חלום לכל איש עסקים. אבל הבעלים של המלון לא היה כל כך אופטימי, והתברר שהוא לא יתנגד למכור את בית המלון בעל 60 החדרים. זה היה מספיק, כדי שהילטון ישכח מהבנקים. כמה ימים לאחר מכן, הוא הפך להיות המארח של המלון הראשון שלו, ואחרי שש שנים בדאלאס, פתח את המלון הראשון שלו וקרא לו על שמו - דאלאס הילטון.
אדידס פומה
זמן קצר לאחר מלחמת העולם הראשונה, בתחילת שנת 1920 בני משפחת דסלר החליטו לארגן עסק משפחתי – תפירת נעליים תחת המותג Dassler. המוצרים הראשונים של משפחת Dassler היו נעלי בית והנעלה אורטופדית לספורטאים - אנשים עם מוגבלות (אשר היו רבים כאלה אחרי המלחמה). החומר בהם הם השתמשו היו מדים לשעבר של חיילים, ואת הסוליות הם חתכו מצמיגים ישנים.
בשנת 1924 הוקם "מפעל הנעליים של אחים דסלר". שני אחים עם אופי שונה השלימו אחד את השני – אדולף היה רגוע ויציב, ואחיו רודולף – היה מוכר אקטיבי וכריזמטי. כעבור שנה, אדולף המציא ותפר את הנעליים הראשונות בעולם בשביל הכדורגל (נעליים עם קוצים). נעלי כדורגל ונעלי התעמלות הפכו למוצרים העיקריים שלהם. בשנת 1928 באולימפיאדת הקיץ, לכמה מהספורטאים כבר היו נעלי Dassler.
לאחר מות אביהם בשנת 1948, האחים רבו, וחילקו את המפעל, וכך נולדו חברות חדשות - אדידס ופומה. מאז האחרים לא השלימו, ופומה ואדידס הפכו למתחרים.
ויאגרה
בשנת 1992, בעיר פייזרס סנדוויץ' (בריטניה) חברת פייזר ביצעה מחקרים של תרופה חדשה לטיפול בבעיות לב. מפתחים האמינו, שהתרופה תגביר את זרימת הדם לשריר הלב וזה יפחית את לחץ הדם.
אבל במהלך המחקר גילו שהתרופה לא כל כך משפיעה על זרימת הדם בשריר הלב או על בלחץ הדם. גם הם גילו, שחלק מהמשתתפים בניסוי, החלק הגברי במיוחד - לא רוצים להחזיר את הגלולות שנשארו בתום המחקר (ואחד מהם אפילו פרץ למעבדה שבה הכינו את התרופה, כדי שיהיה לו מלאי לשימוש עתידי). הסיבה של כולם לסירוב החזרת התרופה הנסיונית היתה שיפור דרמטי בתפקוד המיני.
מדענים של חברת פייזר לא התעלמו "מתופעת הלוואי" הבלתי צפויה של התרופה, והפכו אותה לתרופה לטיפול בבעיות זיקפה. ככה נוצרה התרופה ויאגרה, והשם שלה בא מן שילוב של המילים "ויגור" (כוח) וניאגרה (מפלי הניאגרה) – שזה מפל המים החזק ביותר בצפון אמריקה.