נלחמים בעצלנות
הנה תיאור של מישהו, שניסה את השיטה על עצמו:
"כדי להשתמש בשיטה, אתם לא צריכים כוח רצון, דרך חשיבה מיוחדת, התלהבות מסוימת וכד'. מספיק לעשות כמה דברים, אותם מסוגל לעשות אפילו הבן אדם העצלן ביותר.
ישנם שני המיתוסים, שמונעים ממיליוני אנשים להפסיק להיות עצלנים.
המיתוס הראשון הוא – עצלנות נחשבת לתכונה בלתי נפרדת ובלתי נמנעת של האדם. זו שטות גמורה. עצלות - זה רק דפוסים מסוימים של התנהגות - הרגלים. ואת ההרגלים אפשר לשנות.
המיתוס השני הוא - "עצלות – זה כאשר אני לא עושה כלום". גם זה שטות. כי כאשר אדם אומר "אני עצלן", הוא כן עושה משהו:
1. אוכל.
2. צופה בטלוויזיה.
3. מאזין למוסיקה.
4. צופה בסרטים.
5. גולש באינטרנט.
6. משחק משחק המחשב.
7. קורא ספרים.
8. שוכב על הספה.
9. מדבר, מבלה עם חברים.
10. וכו'.
כל זה – פעולות. אבל כאשר הפעולות האלה מתחילות לקחת כ-6 שעות ביום – זה מתחיל להפריע בחיים.
לכן, הגדרה נכונה יותר היא: "עצלות – זה פעולות חסרות תועלת".
ועכשיו נספר על השיטה בפועל. השיטה מורכבת ממשפט אחד:
"כדי להפסיק להיות עצלנים - אנחנו צריכים לא לעשות כלום".
כיצד ניתן ליישם את השיטה?
בוא נגיד שאתם צריכים לעשות איזושהי פעולה. אתם צריכים להחליט (ועדיף לכתוב על הנייר), באיזה שעה אתם רוצים להתחיל את הפעולה, וכמה זמן זה ייקח. לדוגמה: "אני אתחיל בשעה 11, ואסיים תוך שעתיים"
בשעה 11:00 תתחילו להיאבק עם עצלות - כלומר, לא לעשות כלום. זאת אומרת, אתם מפסיקים לעשות את כל הדברים הרשומים מעלה (1-9) ולא עושים כלום. פשוט תשבו או תעמדו בחדר. רק אל תשכבו – כי זה יכול להרדים אתכם.
בדקות הקרובות, אתם תרגישו שאתם מוכנים להתחיל את העבודה. המחשבות יתחילו להיות יותר צלולות, וישר תיזכרו מה אתם צריכים לעשות. ותתחילו.
אזהרה מפני טעות אפשרית – בשביל להתחיל בעבודה, מספיק לזכור את הפעולה הראשונה. אין צורך לתאר את ההיקף המלא של העבודה. אם הצעד הראשון – זה ללחוץ על "התחל" – תלחצו, אפילו אם אתם לא יודעים מה הפעולה הבאה או או לא רוצים לעשות אותה. אחרי הפעולה הראשותה – תיזכרו וגם תקבלו רצון לעשות את הפעולה הבאה.
אם במהלך העבודה שוב תרגישו התקפה של עצלות - תפסיקו לעשות את מה שעשיתם. ועד מהרה שוב תחזרו למצב נורמלי.
זה הכל. שיטה זו ניתנת ליישם בכל עת ועבור כל פעולה. אנו חוזרים ואומרים - לא צריך לעשות שום דבר. אין צורך לשכנע את עצמנו שאנחנו חייבים לעבוד. ולא צריך "להתאמץ".