10 טיפים לאכילה מודעת ומתונה
10 טיפים לאכילה מודעת ומתונה
אופן האכילה שלנו מושפע מגורמים פסיכולוגיים שונים (למשל, גודל המנות). אם נבין את אותם גורמים ונהיה מודעים להם - נצליח לאכול פחות
רובנו לא מודעים לכמות המזון שאנו אוכלים, למהות שלו, ואפילו לא לסיבה שגרמה לנו לאכול.
השיבו על השאלות הבאות, הן יעזרו לכם להבין זאת:
•כמה מרק תוסיפו לאכול, אם בדרך נס תשוב הצלחת ותתמלא?
•האם תאכלו יותר פופקורן בבית קולנוע אם המכל יהיה גדול יותר? ואפילו אם יימצא בו פופקורן מעופש?
•האם תבחרו לאכול מצלחת גדולה או קטנה?
•האם תבחרו להגיש אוכל לשולחן בקערה גדולה או קטנה?
•האם תבחרו לאכול ישר מהאריזה, או מהצלחת?
•האם תאכלו מול הטלוויזיה?
•האם תאכלו יותר כאשר המזון הוא של חברה ידועה?
•האם תאכלו יותר אוכל בריא, שהילה של בריאות אופפת אותו?
טיפים מנצחים לאכילה מודעת יותר
כל מה שנדרש לנו כדי לאכול פחות זו מודעות וארגון מחדש של הסביבה שלנו, כדי שהאכילה שלנו לא תיעשה בהיסח הדעת.
הנה לפניכם כמה טיפים לאכילה מודעת ומתונה:
1. שימו בצלחת 20% פחות - סביר להניח כי ממילא לא תרגישו בהבדל.
2. כשמדובר בפירות וירקות הוסיפו עוד 20%. זה יוסיף המון לבריאותכם.
3. ראו את כל המזון לפני שאתם אוכלים אותו. אל תמלאו שוב את הצלחת!
4. ראו את המזון בזמן שאתם אוכלים. למשל, השאירו לידכם את עצמות העוף, או את
הבקבוקים הריקים.
5. הרחיקו את הנשנושים מקרבתכם. אתם מספיק עצלנים מכדי לקום כל פעם לקחת ביס.
6. קנו אריזות חיסכון גדולות, אך חלקו אותן לאריזות קטנות בטרם תגישו אותן.
7. תכנתו מחדש את המאכלים המנחמים שלכם כדי שיכילו יותר תות ואבטיח ופחות גלידה
וקצפת.
8. עבור ילדיכם, השתמשו ב"כלל מחצית הצלחת" להגשת ארוחה מאוזנת: שימו חלבון
ועמילן רק על מחצית הצלחת. המחצית השנייה תוקדש לירק ופרי.
9. כשאתם סועדים בחברה, היו האחרונים להתחיל לאכול.
10. כשאתם אוכלים בחוץ, תחלקו את המנה עם חבר.
והכי חשוב - הקשיבו לתחושות גופכם ולא למסרים חיצוניים. האמינו לבטן שלכם ולא לעיניים.
מאת: ד"ר בריאן וואנסינק
מתוך הספר אכילה בהיסח הדעת
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )