10 שאלות נפוצות על עדשות מגע לעיניים


 

10 שאלות נפוצות על עדשות מגע לעיניים

לעדשות מגע יתרונות רבים המאפשרים שיפור ניכר בחוויית הראיה ואיכות החיים של אלה מביננו הזקוקים להם. אם אתם שוקלים להרכיב עדשות מגע, חשוב שתדעו אם הן אכן מתאימות לכם, באיזה סוג לבחור? כיצד להשתמש? כיצד לשמור על עיניים בריאות? מאיזה גיל מומלץ להשתמש? האם ניתן להרכיב עדשות בפעילות ספורטיבית? מה תכיפות החלפתן ועוד 
לרגל השקת מותג העל "טבע אופטיקה" מבית טבע ישראל, אבליז לוי יועצת מקצועית בתחום ב"טבע אופטיקה", משיבה על שאלות נפוצות בנושא ומעניקה טיפים ומידע שימושי, שיסייעו לכם לבחור את מה שהעיניים שלכם צריכות.



1. מדוע להרכיב עדשות מגע?
אם ההופעה החיצונית חשובה לכם, ואתם רוצים לאפשר לעצמכם חופש בפעילות היומיום, לשפר את חדות הראייה, או אם אתם מחפשים טיפול לבעיה רפואית כגון קרטוקונוס – עדשות מגע הן ללא ספק, הפתרון האולטימטיבי עבורכם.

2. האם עדשות המגע מתאימות לכולם?
בזכות הקדמה הטכנולוגית וחומרי הגלם החדשניים, עדשות המגע הינן בריאות ונוחות יותר מבעבר. טווח סוגי עדשות המגע הוא כמעט אינסופי, דבר המאפשר כמעט לכל אחד למצוא את העדשה המתאימה לו.

3. מהם סוגי עדשות המגע?
עדשות המגע מתחלקות למספר סוגים: עדשות מגע רכות - העדשות הנפוצות ביותר, המסווגות על פי תדירות ההחלפה: שנתיות, חודשיות ויומיות.
עדשות מגע קשות נושמות (Rigid Gas Permeable) – מיועדות לאנשים אשר נתוני העין והמרשם שלהם מחייבים שימוש בעדשות אלו.
התאמת עדשות מגע דורשת אבחון של מטפל מקצועי טרם רכישתן והרכבתן.

4. האם עדשות המגע מתאימות לכל סוגי ליקויי הראייה?
הודות להתפתחות המדעית והטכנולוגית בתחומי האופטיקה והאופטומטריה, קיים היום מגוון רחב של עדשות מגע, המאפשר לתת מענה לכל סוגי ליקויי הראייה: קוצר ראייה, רוחק ראייה, אסטיגמטיזם (תיקון ע"י עדשות טוריות עם צילינדר), פרסביופיה (תיקון ע"י עדשות מולטיפוקליות) ואף לטפל בקוצר ראיה באמצעות הרכבת עדשה יחודית במשך הלילה (אורטוקרטולוגיה), וטיפול בקרטוקונוס.


5. מדוע עדשות המגע מומלצות בפעילות ספורטיבית?
עדשות המגע מאפשרות ראייה לא מוגבלת, נשארות צמודות לעיניים ומבטיחות חופש תנועה. עם זאת, יש להימנע משימוש בעדשות המגע בים או בבריכה, בשל ספיגת המים המזוהמים (במקרה של עדשות רכות), או קפיצת העדשה החוצה מן העין (במקרה של עדשות קשות). בזמן שחייה מומלץ להשתמש במשקפי-שחייה המתאימות למרשם תיקון הראייה.

6. באיזה גיל מומלץ להתחיל להרכיב עדשות מגע?
הרכבת עדשות מגע מצריכה אחריות, בגרות ומוטיבציה בכדי להבטיח שימוש וטיפול נכונים בעדשה.
מקובל להתחיל בהרכבת עדשות מגע בגיל 12, בגיל זה, כל שיפור בהופעה החיצונית הינו משמעותי, או חשוב מזה – באופן פסיכולוגי, יש לשיפור בחדות הראייה גם השפעה חיובית על מצב רוחו של המתבגר. הודות למוטיבציה הגבוהה המאפיינת מתבגרים, ההסתגלות לעדשה והטיפול בה, קלים ופשוטים בעבורם הרבה יותר. בכל מקרה, יש להיוועץ במטפל מקצועי לפני שמתחילים בהרכבת עדשות מגע.
7. מדוע עדשות המיועדות לתחלופה גבוהה פופולאריות?
לשימוש בעדשות חודשיות או יומיות יתרונות רבים, הן לא דורשות תחזוקה מסובכת של מספר שלבים ולכן הטיפול בהן קל וחסכוני יותר, ההחלפה התכופה אף מסייעות במניעת זיהומים הנגרמים על ידי מיקרואורגניזם, ובנוסף, הן מהוות פתרון אידיאלי לבוחרים להרכיב עדשות מגע באופן מזדמן (לאירועים, נסיעות וכד').


8. עד כמה חשוב לדייק בזמני ההחלפה של עדשות המגע החודשיות/יומיות?
החלפת העדשות לפי הוראות היצרן ובהתאם להוראות המטפל – הינה חובה, מאחר וכל סוג עדשה מתאים לפרק זמן מסוים, והשימוש בה מעבר לפרק הזמן המומלץ, עלול לפגוע בבריאות העיניים.

9. מהם החידושים האחרונים בתחום?
- הטכנולוגיה כיום מאפשרת ייצור עדשות מגע בהתאמה אישית לפי מיפוי קרנית ומרשם משקפיים.
- חומרי הגלם החדשניים, כגון הוספת חומר הגלם המבוסס על גליצירול לעדשות מגע רכות חודשיות ושנתיות, תורמת לשמירה על רמת לחות קבועה בעדשה, ומשפרת בכך את תחושת הנוחות בשימוש, במיוחד לאנשים המבלים שעות רבות מול המחשב ולאנשים מעל גיל 40.
- עדשות סיליקון הידרוג'ל של טבע אופטיקה, תורמות לשמירה על בריאות העין בשל יכולת מוגברת של הסיליקון להעביר חמצן לקרנית. מתאימות במיוחד לסובלים מיובש או מאי-נוחות לקראת סוף היום, בעת שימוש בעדשות מגע.

10. האם חייבים בפיקוח מקצועי והשגחה כדי להרכיב עדשות מגע ?
חשוב להקפיד על ביצוע בדיקות תקופתיות אצל המטפל המקצועי לפחות פעמיים בשנה, וזאת על מנת לוודא בריאות העין, תקינות העדשה והתאמתה בעין ושלא חל שינוי במרשם. הרכבה ממושכת ללא פיקוח מקצועי עלולה לסכן את בריאות העין, איכות הראייה ועצם היכולת להרכיב עדשות מגע בעתיד. בכל מקרה חירום או בכל תופעת לוואי שלילית שקשורה לעיניים יש להסיר את העדשות ולפנות מיד לקבלת עזרה מקצועית.


עשרת הדברות לטיפול נכון בעדשות מגע, לשמירה על עיניים בריאות ורעננות.

1. הקפידו על שטיפה וייבוש הידיים לפני כל מגע עם העדשה, מומלץ להשתמש בסבון נוזלי אנטי-בקטריאלי.
2. הקפדה על ניקיון יומיומי של העדשה בתמיסה רב תכליתית, תתרום לשמירה על העדשה ובריאות העין. לניקוי יסודי יותר, מומלץ לשלב בשגרת הניקיון גם שימוש בתמיסת סבון, בהתאם להוראות המטפל המקצועי.
3. הקפידו להכניס את העדשה הנכונה לכל עין - ימין בימין ושמאל בשמאל על מנת למנוע הכנסת עדשה לעין לא נכונה, התחילו תמיד עם עדשת עין ימין.
4. הקפידו לשטוף ולייבש את המחסנית מידי יום. אחת לחודש השתמשו במחסנית חדשה.
5. התאפרו רק לאחר הרכבת העדשה בעין והורידו את האיפור, רק לאחר הסרתה.
6. בעת טיפול תרופתי, מומלץ להתייעץ עם מטפל מקצועי אם ניתן להמשיך בהרכבת עדשות מגע.
7. אין להשתמש בעדשה פגומה, קרועה או שלא בהתאם להוראות היצרן.
8. אין לשטוף את העדשה עם רוק, מי ברז או כל נוזל אחר שאינו מיועד לשטיפת עדשות מגע.
9. הקפידו על סטריליות התמיסה, אין להשאיר את התמיסה פתוחה, יש לאחסן במקום קריר ויבש בהתאם להוראות היצרן.
במקרים של כאבי עיניים, אדמומית, הפרשות, דלקות וכד', אין להרכיב את עדשות המגע – יש לגשת לבדיקה אצל המטפל. 

 



מקור הכתבה: www.medportal.co.il


דף הבית >> מבזקי דף >> כללי >> 10 שאלות נפוצות על עדשות מגע לעיניים