לאכול מהרצפה
חוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר, באמצעות סדרה של ניסויים הוכיחה את הצדק של הכלל: "אם האוכל היה מונח על הרצפה פחות משלוש שניות – אפשר לאכול אותו".
הניסויים בוצעו על כריכי ריבה, פסטה, בשר, פירות יבשים ועוגיות יבשות.
האוכל נשאר על הרצפה במשך 3 עד 10 שניות, לאחר מכן החוקרים בדקו נוכחות של חיידקים עליו.
החוקרים מצאו שמזונות עשירים בסוכר או מלח, גם לאחר 10 שניות מהנפילה, נשארים נקיים יחסית, שכן על פני השטח שלהם אין תנאים מתאימים להתרבות מהירה של חיידקים. כך כריכים עם נקניק או ריבה, גם לאחר נפילה בת 10 שניות אינם מסוכנים לבריאות.
גם כן, עוגיות יבשות יכולות לשכב על הרצפה במשך זמן די ממושך ולהישאר נקיות.
פירות יבשים ופסטה מבושלת, המכילים לחות - הם בית גידול מצוין לחיידקים. תוך 5 שניות אחרי שהם נופלים, מתחילים להתרבות עליהם חיידקים, העלולים לגרום להרעלת מזון ולדלקת ריאות.
למרות המסקנות האופטימיות, המדענים מזהירים שהניסוי בוצע על רצפה, אשר נשטפת באופן קבוע. לאכול מזונות שהרמתם מרצפה מלוכלכת - אתם לא צריכים – הדגישו החוקרים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )