על המוח האנושי


על המוח האנושי

עובדות מעניינות על המוח שלנו

המוח האנושי – הוא האיבר המורכב ביותר בגוף, ובשל מורכבותו, אנו לא ידעים עליו הרבה. עם זאת, כמה עובדות מעניינות ידועות בודאות.


מהי המהירות של המוח?

המהירות של האימפולס העצבי שמגיע למוח או ממנו - היא 274 קילומטרים לשעה. האם תהיתם אי פעם מדוע אתם מגיבים במהירות רבה כל כך, כאשר למשל, מכים באצבע שלכם בפטיש? כל זה הודות למהירות המדהימה של האימפולס העצבי, ששווה למהירות של מכונית ספורט.


המוח "נושם" יותר מאיברים אחרים

מסת המוח היא רק 2% ממשקל הגוף, אבל הוא צורך 20% מהחמצן שנשא בדם – וזה יותר מכל איבר אחר. זה עושה אותו רגיש מאוד לנזק בשל מחסור בחמצן. אז תנשמו עמוק!


תאי עצב מתחדשים

הנוירונים גודלים במשך כל החיים. במשך שנים רבות המדענים חשבו שתאי עצב ורקמות עצב אינם יכולים לגדול או להתחדש. מתברר שזה לא כך - למרות שרקמת העצבים מתנהגת באופן שונה מרקמות אחרות בגוף האדם, תאי עצב גודלים במשך כל החיים, ועובדה זו פתחה דף חדש בחקר המוח ומחלותיו.

המידע מועבר במהירויות שונות בסוגים שונים של תאי עצב. בסוגים שונים של עצבים, המהירות של העברת המידע נע בין 0.5-120 מטרים בשנייה.


כמה אנרגיה המוח צריך?

לפעילות התקינה של המוח, דרושה כמות האנרגיה השווה לצריכה של נורת 10 ואט. כשאנו רואים בסרטים המצוירים נורה נדלקת מעל ראשו של גיבור הסרט, כאשר עולה במוחו רעיון - זה לא כל כך רחוק מהאמת. גם במהלך השינה המוח ממשיך לייצר אנרגיה.


המוח אף פעם לא ישן

המוח הוא הרבה יותר פעיל בלילה מאשר במהלך היום. זה נשמע מוזר – הרי במשך היום אנו זזים יותר, עסוקים בחשיבה, פותרים בעיות מורכבות בעבודה – וזה אמור להפעיל אותו יותר ממצב של מנוחה לילית. מתברר שההפך הוא הנכון. כאשר אתם "מתנתקים" - המוח "מופעל". והמדענים לא מבינים עדיין למה זה כך.


כמות החלומות תלויה ב- IQ

המדענים אומרים, שכמה שה- IQ שלכם גבוה יותר – כך יותר חלומות אתם חולמים. אם זה כך, אתם לא צריכים לדאוג כאשר אתם לא זוכרים מה חלמתם. רובנו לא זוכרים את החלומות, כי הם נמשכים לא יותר מ- 2 – 3 שניות.


כמה מידע ניתן לאחסן במוח האנושי?

המוח האנושי מסוגל לזכור פי 5 יותר מידע ממה שכלול באנציקלופדית בריטניקה. או בכל אנציקלופדיה אחרת. המדענים עדיין צריכים לקבוע את הכמות המדויקת, אבל נכון להיום כבר ידוע שהמוח יכול להכיל (אם נחשוב עליו כעל מחשב) מ- 3 עד 1000 טרה-בית. הארכיון הלאומי הבריטי, למשל, בו רשומים 900 שנים של ההיסטוריה – תופס 70 טרה-בית. זה נותן לכם לחשוב על הפוטנציאל של המוח שלכם...


המוח אינו מרגיש כאב

מוח עצמו – אינו מרגיש כאב. כמובן, הוא מגיב כשאתם חותכים את האצבע או מקבלים כוויה, אך בתוך עצמו אין לו רצפטורים של כאב – ולכן הוא לא יכול לחוש אותו. אבל זה לא עוזר במקרה של כאב ראש - המוח מוקף במגוון של רקמות, עצבים וכלי דם, שהם אכן רגישים מאוד לכאב.


המוח מורכב ב- 80% ממים

רבים חושבים שהמוח זו מסה אפורה ומוצקה שדומה בצורתה לאגוז. אבל מוח חי - הוא איבר דמוי ג'לי בצבע וורוד-ביצה, ורקמותיו מכילים הרבה מים ודם. בפעם הבאה שתהיו צמאים תזכרו שהמוח שלכם זקוק גם לנוזלים!

 

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


דף הבית >> מבזקי דף >> כללי >> על המוח האנושי