בישול על בסיס בירה
6 עובדות מעניינות על בישול על בסיס בירה
במהדורת ה -30 של "סומלייה הבירה" שף בעל שם העולמי מדנמרק – ראסמוס קרונבורג, ייתן כמה טיפים על בישול על בסיס בירה. המאכלים האלה פופולריים מאוד בדנמרק כבר זמן רב, וראסמוס בטוח שהבירה היא הרבה יותר טובה מיין – גם כתבלין בבישול וגם כמשקה.
1. בדנמרק, תרבות צריכת בירה היא מעט שונה: בדנמרק נמצאות מסעדות עם תפריט גדול של בירה.
בירה, הודות למגוון רחב של סוגים וטעמם הייחודי כל כל אחד מהם – משתלבת בצורה מושלמת עם האוכל – גם כמרכיב בבישול וגם כמשקה מלווה.
2. כאשר מבשלים מזון על בסיס בירה, חשוב מאוד שהטעם של הבירה לא יהיה חזק יותר מטעם האוכל – אחרת פשוט לא תהיו מסוגלים להרגיש אותו.
אחד המתכונים של המנות שמכינים על בסיס בירה - זה לחם שיפון, אשר מצוין לארוחת בוקר. גם בדנמרק, לעתים קרובות מבשלים קינוחים עם תוספת של בירה, למשל - קרם וניל.
עוד מתכון מקסים - בשר עם ירקות. קודם צריך לבשל את הבשר וירקות במים במשך שלוש עד ארבע שעות, ואז לשפוך עליהם בירה ולהכניס לאפיה בתנור. התוצאה תהיה שילוב מעניין מאוד של מרירות האופייניות לבירה עם טעם של בשר וירקות. עדיף לבשל את הירקות עם בירה כהה. אם תשתמשו בבירה בהירה למטרה זו - קיים סיכון שלא תרגישו את הטעם של המשקה.
3. לרוטב לסלט בירה גם תהיה מושלמת:
תביאו את הבירה לרתיחה, תוסיפו דבש ותבלינים – וייצא לכם רוטב מצוין לסלט. הרוטב הזה הוא גם בן לוויה מושלם לקינוחים ומנות חמות.
4. באשר לקינוחים על בסיס בירה – אחד הקינוחים המדהימים ביותר זה סורבה בירה - סוג מיוחד של גלידה.
חשוב מאוד שבגלידה יהיו נגיעות חמוצות ומתוקות, אשר יפצו על המרירות של הבירה, ובקינוח יהיה מורגש לא רק טעם של בירה.
5. בירה יכולה להיות משולבת עם כל ארוחה. לדוגמה, להכנת סלמון עם כרובית הכי טוב להשתמש בבירה חיטה או בירה דנית עם טעם פרחים.
כמובן, בהכנה של כל מנה חשוב להשיג את האיזון הטוב ביותר האפשרי – נגיעות הטעם של הבירה צריכות להשתלב טוב עם הטעם של המזון.
6. במהלך הכנה של כל אוכל, בין אם אתם מוסיפים לא בירה או לא – חשוב לעשות ניסויים.
לא חייבים לפעול על פי כללים -העיקר לאהוב את תהליך הבישול ולהשתמש בדמיון שלכם. לפי עיקרון זה, לדוגמה, תמיד מבשלים הילדים - והם תמיד טובים בזה.