הדבש- נוזל סמיך ,דביק ומתוק בצבע חום זהבהב שמופק מצוף פרחים ע"י דבורת הדבש.
עוד מימי מצרים העתיקה הדבש היה ידוע בתכונותיו וביכולתיו הקוסמטיות לשיקום העור וטיפוח היופי.
הדבש טבעי, אינו גורם לגירויים בעור, מכיל ריכוז גבוה של ויטמינים ונוגדני חמצון המגינים על העור מפני קרינת השמש, סופח ואוצר לחות רב עוצמה, אנטיספטי ויעיל לטיפול באקנה וריפוי כוויות.
כיום המגמה של הצרכן היא להשתמש במוצרי קוסמטיקה טבעיים כך שכל אחד יכול לרקוח בביתו מסיכות שמתאימות לצרכיו האישיים.
אז מה צריך לעשות כדי להפוך מצרכן ליצרן?
יצירתיות, חדוות עשייה, נחישות והתמדה שיובילו לתוצאה מדהימה.
להלן מספר מתכוני יופי של "נוזל הזהב" :
מרכך שיער – מסייע בטיפול בקשקשים- למרוח דבש על עור הקרקפת, להשאיר במשך שעה ואז לחפוף. חוזרים על הטיפול כל שלושה עד ארבעה ימים, ותוך מספר פעמים צפויה להיפסק הקשקשת.
לשיער רך ומבריק - יוצקים לצנצנת תערובת של שמן זית, דבש, חלמון ביצה ומעט לימון. מערבבים היטב את המרכיבים ומורחים על השיער. משאירים את המסכה על השיער למשך כחצי שעה ורק אז חופפים. במשך הזמן השיער צפוי להתחזק, להתמלא חיוניות ולהיות רך למגע ומבריק למראה.
פילינג שקדים ודבש לניקוי העור – לוקחים כפית דבש עם חצי כפית מיץ לימון טבעי ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת שתי כפיות שקדים קלופים וטחונים עם הגרגרים ,מורחים על הפנים ומשפשפים בעדינות ושוטפים במים פושרים.
מסיכת דבש מזינה (לכל סוגי העור)- לוקחים כף דבש,ביצה ,כף שמן זית ומערבבים.
מושחים על הפנים והצוואר ולאחר כחצי שעה שוטפים את הפנים.
מסכה לריכוך, הזנה והגנה לכפות הידיים- לוקחים 1.5 כפות קמח תירס, כף מים חמים, 1 כפית שמן זית, כפית מיץ לימון, 1 חלמון ביצה, כף דבש. מערבבים ומורחים על כפות הידיים , עוטפים את הידיים בכפפות או בשקית ניילון ומשאירים לעשרים דקות ואז שוטפים במים.
דבש לשפתיים מתוקות ומבריקות - למעוך תמר עם כפית דבש ולהשתמש בזה כליפגלוס לשפתיים.
אמבט חלב ודבש להחזרת הלחות לעור ולשיפור המרקם -
מוסיפים לאמבט חם :
5 כפות גדושות אבקת חלב
5 כפות דבש (יש לחמם אותו קודם במיקרו)
6 לימונים פרוסים
2-3 כפות של שמן נבט חיטה או שמן זית
3-4 עלי כותרת של שושנה.
עוד כדאי לדעת שהפוטנציאל הגלום בדבש הוא מדהים וזאת משום שלהבדיל מבני האדם שמזיקים במודע או לא במודע והולכים כנגד חוקי הטבע תוך הכנסת ה"ג'נק-פוד" לגופם, הדבורה דואגת להשמיד כל דבר שעלול להזיק לה או לכוורת ובכך היא שומרת על הסגולות הקוסמטיות שנמצאות בדבש.
מה גורם לדבורה אחת ממיליון להיוולד מלכה? האם יחוס גנטי משפחתי או “דם כחול” הוא המכתיר ביצה אחת
ממיליון להיוולד מלכה?? מה מבדיל דבורה מלכה מדבורה עמלה במבנה הגנטי??? מחקר רב שנים מתקיים בשאלה
זו. הוכח כי כל ביצי הדבורים זהות מבחינה מורפולוגית. התפתחות של ביצה, הזהה לרבות אחרות, לביצת מלכה נעוץ בתזונת
הביצה במזון מלכות שנמצא כמרכיב תזונתי מיוחד בהרכבו ובסגולותיו. ביצה שניזונה במזון מלכות דבורים מתפתחת בגודל
ה
פי שניים מדבורה רגילה ואורך חייה עומד על עד 6 שנים לעומת שבועות בודדים של דבורה עמלה!! אז מי אמר שהעבודה היא חיינו?...
לדבורה מלכה יש מערכת שחלות עצומה המסוגלת להטיל ביממה 2,000 ביצים שהם פי שניים ממשקל גופה בעוד שאיברי הדבורה העמלה מנוונים כליל!! יתרה מזו, לדבורה מלכה אין את “אברי העבודה” כגון בלוטת הפרשת השעווה, “מברשות”
"וסלים” לליקוט אבקת פרחים. כלומר, דבורה מלכה אחראית על דור ההמשך של גזע דבורת הדבש וחייה של הדבורה העמלה
מוקדשים לשירות שימור הגזע...
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )