התכונות הטובות של השוקולד


התכונות הטובות של השוקולד..

חוץ מהעובדה שהוא טעים, השוקולד מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון. מעולם לא נחקרו בצורה מעמיקה כל רכיבי השוקולד אבל מה שברור הוא שהשוקולד מכיל יותר מ- 700 רכיבים שונים שעשויים להשפיע לטובה על בריאותנו.

התקף לב
התקפי לב לא נובעים מעודף כולסטרול אלא ממצבים של הדבקויות של חומרים שונים על דפנות כלי הדם. מה שמונע את ההדבקות של החומרים הללו אלו נוגדי החמצון. כשאנחנו אומרים, בדרך כלל, נוגדי חמצון עולה לנו בראש תמונה של סלט חסה ענק עם עגבניות, גמבות וגזר. אז לא - יש המון חומרים בטבע שמכילים נוגדי חמצון כמו יין למשל וגם… שוקולד. במחקר שנערך בשבדיה נמצא שאכילת שוקולד הורידה את התמותה בקרב אוכלי השוקולד לאחר התקף לב. במחקר השתתפו אנשים לאחר התקף לב. כידוע, לאחר התקף לב אחד, המצב רק מדרדר. אם לא עורכים שינויים חשובים, ההתקף לב רק מסמל את בואו המתקרב של ההתקף לב הבא ואף של המוות. אותם אנשים שנמצאים בסיכון מוגבר, דיווחו על הרגלי אכילת השוקולד שלהם והיו במעקב במשך 8 שנים. האכלנים של פעם בחודש היו בסיכון מופחת של 27% בהשוואה לקבוצה שהתנזרה משוקולד! האכלנים הכבדים יותר שמכרסמים שוקולד פעם בשבוע היו בסיכון מופחת של 44% ואילו זוללי השוקולד (פעמיים בשבוע ויותר) היו בסיכון מופחת של 56% (!!) למות או לקבל התקף לב נוסף. במחקר נבדקה ההשפעה של אכילת דברים מתוקים שאינם שוקולד. לא נמצאה השפעה מיטיבה של אכילת מתוקים שאינם שוקולד על האנשים מה שאומר שהשיפור במצב החולים הושג באמצעות החומרים הפעילים שבקקאו ולא באמצעות הסוכר.
הערה חשובה: במחקר לא נבדקו אנשים סכרתיים.

שבץ מוחי
ישנם שני סוגים של שבץ מוחי: שבץ מוחי על רקע של חסימה של כלי דם (שבץ איסכמי) ושבץ מוחי על רקע של קרע בכלי דם (שבץ המורגי). הראשון נפוץ הרבה יותר באוכלוסייה הבריאה. שבץ איסכמי, נוצר בדומה מאד להתקף לב: שאריות לא רצויות מהמזון שלנו נדבקות לכלי הדם וגורמות לכלי הדם להיות מוצרים ולהחסם. אפשרות אחרת היא שקריש דם קטן מאיזור הרגליים הגיע אל המוח (במקרה של חור במחיצת הלב).
בוצעו 2 מחקרים. המחקר הראשון בדק יותר מ- 44,000 אנשים (!!). המחקר גילה שאכילה של כ- 50 גרם שוקולד בשבוע מורידה ב- 22% את הסיכון לשבץ מוחי. המחקר השני בדק כ- 1000 אנשים לאחר שבץ מוחי. המחקר גילה ש- 50 גרם של שוקולד בשבוע מפחיתים ב- 46% את הסיכון לשבץ מוחי חוזר בקרב החולים לשעבר. בעולם הרפואה ידוע ששבץ מוחי שהסתיים בשלום הוא שלב אחד בדרך לשבץ מוחי שייגמר לא טוב ולכן חדשות אלו טובות מאד.

אז איזה שוקולד?
כאמור, השיפור במצב נבע מהחומרים הפעילים שבקקאו ולא מהסוכר ולכן כדאי לצרוך שוקולד איכותי של 70% וכך לדעת שלא מכניסים לדם יחד עם השוקולד הרבה סוכר.



מקור הכתבה: נכתב ע"י נדב אלשיך, מומחה לריפוי טבעי.


דף הבית >> מבזקי דף >> בריאות ורפואה >> התכונות הטובות של השוקולד