טפלון - חשוב ביותר לקרוא!!!
טפלון - חשוב ביותר לקרוא!!!
בבקשה בבקשה קראו והעבירו..... אני פונה אליכם כאמא שיצאה למסע יחיד... ואם אצליח להטיב איתכם ולו במעט.. כולנו נצא נשכרים.. הלוואי.
שמי תמר. אני בת 49 וגרה ברמת אביב. יש לי 4 ילדים בעל וכלב.
לפני כשנה גילינו כי אנחנו מרעילים את ילדנו.
ממש כך.
הבן שלי הבכור שנים סבל מכל מיני אסתמות ואלרגיות שונות וכו. סבל טופל ע”י טובי ההומיאופתים.
לפני שנה וחצי (אוגוסט 06) הוא גויס לצבא ובבת אחת פסקו כל התופעות.
ככה סתם בלי שום דבר.
כשהיגיע הביתה אחת לשבועיים שלושה נשנו התופעות.....
ישבנו על המדוכה ניסינו לבחון להבין.... מה בדיוק אנחנו עושים לא נכון. מה יש בבית שמביא לזאת.
מצאנו.
אתם יושבים מן הסתם כי אתם למול המחשב.
מסתבר שאנחנו ... הסיבה. כלומר לא אנחנו אישית אלא השימוש שלנו בכלים שהוא לא מגיב אליהם טוב.
איך גילינו את זה?
במקרה.
הייתה אצלנו איזו דודה זקנה שאמרה שזה בגלל שאני מבשלת רק בכלים עם טפלון.(ברוררררררר לא? לא נדבק בלי שמן וכו וכו. נקודה אדומה מתאים לכיריים ההלוגנים שלנו ובכלל קלאסה)... ושאם אעשה עם כלים אחרים אראה. אמרתי כמובן שזה שטויות... ושגם אסור לי לשים ברזל על הכיריים. ושזה כלים נורא יקרייים ואיכותיים.. קניתי בחנות בקניון ששווה וכו... והיא בשלה.
בעלי שאף פעם לא מתערב.. אמר מה אכפת לך? תנסי. עלי... קני סיר אחר ונראה איך מיכאל מגיב לזה.
בנתינם נכנסתי לחפש בגוגל קצת חומר.
ומצאתי.
די להפתעתי.. כחודשיים שלושה קודם לכן פרסם מישהו בשם קופר מאמר על העניין.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3265967,00.html
קראתי.מה זה קראתי.. קראתי בשקיקה. קראתי למה אסור להחזיק בעלי חיים במטבח שמבשלים בו בטפלון (התוויה של חברת נודוויק)
קניתי מחבת אחרת וסיר אחר וניסיתי.
הופתעתי...
כי בחופשה הבאה זה לא קרה שוב.
נשמתי לרווחה.
בנתינם המשכתי וחיפשתי התעמקתי בנושא... בכל זאת.. מה אני ארעיל את ילדי... בדקתי וצמצמתי בגין זאת את מלאי המחבתות בעיקר והסירים בבית. וחיפשתי. חיפשתי.
אשת בשורות גדולה אינני יותר מדי. עד כה חוץ מחברה אחת שמצאתי מחבת שלה שגם מאפשר כיריים הלוגניות וגם שווה ואינו נשרף או נדבק (שזו הבעיה העיקרית) הרבה לא מצאתי. בטח שלא בארצנו.. מה שכן מצאתי זו חברה שמייצרת כלים בציפוי על טיטניום. בכל אופן ראיתי שבארה"ב קיימת הנחייה לצמצם השימוש בטפלון ב- 90% עד 2010 ולהימנע לחלוטין משימוש בו עד 2015.
כרגע .. החלטתי להעביר מכתב שאומר .. כנסו למטבח תסתכלו על המחבתות והסירים שלכם... יש פס מסביב ? ישר לפח.... יש שריטה בטוח שכן...
וחוץ מזה לפי קופר גם אי אפשר לחמם יותר מדי את הטפלון... אז איך בדיוק מבשלים? ולמי בכלל יש מדחום צמוד.
ולמה לעזאזל משרד הבריאות לא עושה משהו?
זה יותר גרוע מרמדיה.
למה יותר גרוע כי רמדיה זה רק ילדים.. פה זו הרעלה המונית לכל האוכלוסייה...
למי אין טפלון במטבח??
תודה רבה רבה שקראתם עד פה.
אודה לכם אם תעבירו .
למה?
כי אולי אנחנו נהיה סוף סוף שומרי הילדים שלנו.
תמר.
מקור הכתבה: תמר