מסטיטיס (זיהום בשד)


 

מסטיטיס (זיהום בשד)

לראשונה הרופאים התחילו לדבר על מסטיטיס (זיהום בשד) בסוף המאה ה-19, אחרי 50 שנה מאז שהפמיניסטיות הראשונות הרימו קול להגנת הנשים המדוכאות. הרופאים התמימים לא העלו בדעתם שבין מסטיטיס ופמיניזם קיים קשר... 
יש מזל גדול למי שאינה מכירה את תסמיני המסטיטיס. לפי הסטטיסטיקה בעיות חזה פוגעות ברוב הנשים. חזיה תמימה הופכת לכלי עינוי אמיתי ונגיעה קטנה בחזה מעוררת תגובות בלתי מצופות. בשלבים מוקדמים של מסטיטיס הכאב יכול להופיע רק לפני המחזור החודשי אך בשלבים מתקדמים יותר הוא הופך לקבוע.

הרופאים טרם קבעו מה היא סיבה האמיתית למסטיטיס אך הוכיחו בוודאות שהבעיה תמיד מלווה באי- איזון הורמונלי של אסטרוגן, פרוגסטרון ופרולקטין, שאלו הם הורמונים נשיים. המערכת ההורמונלית הינה מערכת עדינה עד מאוד ונתונה לשיבושים בקלות... כיצד בדיוק ?

1. הפלות

נשים שביצעו שלוש הפלות מסתכנות לחלות במסטיטיס פי-7 מאלו שילדו שלוש פעמים.

מה הקשר לפמיניזם?
בכל הזמנים ובכל התרבויות היחס להפלות היה שלילי. נכנסת להריון – חייבת ללדת. באמצע המאה -19 אשה אמריקנית בשם שרה גרימקה לראשונה דברה על "זכותה של האשה להחליט מתי להפוך לאמא, באיזה תדירות ובאלו נסיבות". ואחרי 50 שנה מרגרט סנגר, גם מארה"ב, הנהיגה את מושג ה"שליטה על הילודה".


2
. לידה בגיל מתקדם.

לידה בגיל מתקדם מכניסה את האשה לקבוצת סיכון רציני לחלות במסטיטיס.

מה הקשר לפמיניזם?
קודם נשים היו מתחילות ללדת כבר בגיל 14- 17. שאלו את הסבתות שלכם, במיוחד הסבתות התימניות. היום תודות לפמיניזם המין החלש לא ממהר לשום מקום ורוצה להגשים את עצמו בשווה למין החזק. קודם מקבלים השכלה גבוהה, עושים קריירה בעבודה, רואים עולם ....


3. הנקה מלאכותית או הפסקת הנקת שד מוקדמת

מסתבר שרוב האמהות בארץ מפסיקות להניק מהשד אחרי שלושה חודשים. למרות שהנקת שד הינה המניעה והטיפול במסטיטיס הטובה ביותר.

מה הקשר לפמיניזם?
נראה שאין קשר, אך ככל שמוקדם יותר האשה תלך לעבודה כך יהיה צורך לשאוב את החלב. החלב השאוב פחות טעים ואיכותי. הרי אמה מתחילה לאכול בחוץ (כריכים, פלאפל, שווארמה...). בתנאים אלה יש את כל הסיכוים שהחלב ילך ויפסק ויתכן שהילד יעדיף תחליפי חלב.


4. היסטוריה משפחתית (גנטיקה)

לפי הסטטיסטיקה הרפואית, הסתברות לחלות במסטיטיס גוברת עד פ-3 כאשר היו במשפחה מקרי מחלה זו קודם.

מה הקשר לפמיניזם?
לא ידוע לנו בדיוק. אך עם נקח בחשבון שלפני הופעת הפמיניזם המחלה לא היתה כה נפוצה, אולי קיימת איזו שהיא מוטציה גנטית אצל נשים ממשפחות "נפגעי הפמיניזם"? יכול להיות שזו הסיבה להתפשטות המחלה? מותר לנו להניח, למה לא?


5. אלכוהול, עישון, מצבי סטרס.

כל אלה לא גורמים ישירות למסטיטיס אך מחלישים ופוגעים במערכת החיסון ללא כל ספק.

מה הקשר לפמיניזם?
איך נראית הפמיניסטית הטיפוסית בעינים הגבריות? מישהי רזה, עצבנית, מעשנת ולא מסרבת לשתות חריף מדי פעם. (מערכת MedPortal מסתייגת)


6. ניתוחים וטראומות בשדיים.

ניתוחים פלסטיים אשר כל כך נפוצים בזמננו ואפילו מכות יבשות יכולות להוות בעיה.

מה הקשר לפמיניזם?
לא ידוע לנו. טרם מצאנו קשר. אולי תשאלו את הפמיניסטיות מה דעתן ודווחו לנו? 
 
אם הפמיניסטיות היו מודעות לעובדה שהפעילות שלהן מקושרת למסטיטיס, אולי הן היו משנות משהו בהשקפת העולם שלהן. קשה להניח, שאחרי קריאה במאמר זה, הנשים שלנו יהפכו לעקרות בית, יתחילו להתחתן מוקדם וללדת כל שנה.
אז מה לעשות? פעם בשנה להיבדק אצל רופא בקופת חולים. כל חודש לבצע בדיקה עצמית של השד ולהנות מהשגים של הפמיניזם, למשל להבחר לכנסת...
 



מקור הכתבה: http://www.medportal.co.il/PageDisplay.asp?Artnum=90


דף הבית >> מבזקי דף >> בריאות ורפואה >> מסטיטיס (זיהום בשד)