מה אוכלים בדיאטת אטקינס?
ספריו של ד"ר אטקינס ממליצים על אכילת בשר מטוגן, שמנת, המבורגרים וגבינות שמנות.
אנחנו צורכים יותר מדי חלבונים ופחות מדי ירקות, פירות ודגנים מלאים. האשמים בנטייה האמריקאית לאכילה בלתי מאוזנת זו הם ד"ר אטקינס ומחברי ספרים נוספים, המצדדים בדיאטות עתירות חלבונים, בכמות העולה בהרבה על הממוצע האופייני לתזונה המערבית המודרנית. דיאטות מעין אלה, המבוססות על כמויות גדולות של בשר ועל כמויות קטנות של סיבים תזונתיים, כוללות מעט מאד פירות, ואוסרות על אכילת ירקות עמילניים ודגנים מלאים.
בעקבות כך, חלה עלייה בצריכת החלבונים, וכיום כ-40% מהקלוריות שצורך האמריקאי הממוצע מקורן במזונות מן החי. כתוצאה מהנחיות תזונתיות שגויות כגון אלה, אנו עדים לעלייה חדה במשקל, ולעלייה בשיעורי התחלואה במחלות לב ובסרטן ב-15 השנים האחרונות. קרוב לוודאי שתוכלו להפחית ממשקלכם בעזרת דיאטת אטקינס, אך זכרו כי אתם עלולים לשלם על כך מחיר בריאותי כבד.
בדיאטה שלו ממליץ אטקינס להימנע מצריכת פחמימות ולאכול בעיקר מזונות מן החי, עתירי שומן וחלבונים ודלים בסיבים תזונתיים. 75%-60% מהקלוריות בתפריטי דיאטת אטקינס הן משומן ולא מדגנים מלאים או מפירות. מוצרי המזון מן החי מהווים למעלה מ-90% מכמות הקלוריות שבדיאטה זו.
לא זו בלבד שתפריטיו של אטקינס עשירים מאד בשומן רווי, הם גם מגבילים (או אוסרים) את צריכת המזונות המגנים עלינו באופן משמעותי מפני מחלות סרטן. אפילו התפריטים הגמישים יותר של ד"ר אטיקינס, המיועדים לשמירה על המשקל, מכילים כמויות קטנות עד כדי סכנה של רכיבים תזונתיים נוגדי-סרטן.
חסידיו של אטקינס אימצו לעצמם דיאטה המנוגדת בתכלית להמלצותיהם של מדענים מובילים בתחום התזונה, החוקרים את הקשר בין תזונה לבין מחלות סרטן.
הנה השוואה בין הדיאטה בספרי לאכול כדי לחיות לדיאטה של ד"ר אטקינס,
מבחינת הרכבי המזון:
לעומת דיאטת אטקינס, דיאטת לאכול כדי לחיות כמעט ואינה מכילה שומנים רוויים וערכה הקלורי נמוך בהרבה. היא עשירה הרבה יותר בסיבים תזונתיים וברכיבים תזונתיים מן הצומח בעלי תכונות נוגדות-סרטן.
מדוע כל-כך חשוב לאכול פירות?
העובדה שדיאטת אטקינס אינה מכילה פירות, מהווה סיכון בריאותי בפני עצמו. חוקרים מצאו שכיחות גבוהה יותר של סרטן הקיבה והוושט בקרב אוכלוסיות שאינן צורכות פירות בכמות מספקת. מחקרים מדעיים מצביעים על התאמה ברורה בין מחלות סרטן התוקפות את דרכי העיכול, שלפוחית השתן ובלוטת הערמונית לבין צריכה מופחתת של פירות.
להפתעתם של רבים מהחוקרים, נמצא גם קשר ברור בין מינון צריכת הפירות לבין הפחתת שיעורי התחלואה במחלות לב וסרטן ושיעורי התמותה הכלליים.
זכרו כי כאשר אתם צורכים סיבים תזונתיים, אתם גם נהנים מכמות זהה של פיטוכימיקלים, שיכולים לשנות את התמונה הבריאותית שלכם לבלי הכר. הם יסייעו לכם לזכות בחיים ארוכים ובריאים וירחיקו אתכם מהסיכון למוות בטרם עת.
מקור הכתבה: www.focus.co.il