טחינה ובריאות הלב
מחקרים חדשים מתמקדים ברכיבים הצמחיים הייחודיים שמצויים בטחינה, שמכונים פיטוסטרולים. אחת הפעולות העיקריות של הפיטוסטרולים מתרחשת במערכת העיכול, שם הם מפחיתים את ספיגת הכולסטרול לדם.
מחקר שבדק את רמות הפיטוסטרולים בזרעים ובאגוזים שונים מצא שזרעי שומשום הם בעלי התכולה הגבוהה ביותר של פיטוסטרולים בהשוואה למזונות עשירי פיטוסטרולים אחרים כמו זרעוני חמנייה, זרעוני דלעת ואגוזי ברזיל.
השומשום והטחינה מכילים שני רכיבים טבעיים שמכונים ססמין וססמולין. הרכיבים האלה תורמים להפחתת ספיגת הכולסטרול במערכת העיכול. ואכן, במחקרים נמצא ששומשום הוריד משמעותית את ערכי הכולסטרול.
סלט חומוס – שילוב מסורתי בין טעם ובריאות
לסלט חומוס נכתבו כבר אינסוף מתכונים, וחלקם הם סוד ששמור למומחים או אפילו עובר בירושה במשפחה. בדרך כלל הוא משלב גרגרי חומוס טחונים עם טחינה, מים ותבלינים. בסך הכל כמות השומן הרווי בחומוס מכל סוג היא יחסית נמוכה. סך כל כמות השומן שנמצאת בסוגי החומוס הנמכרים נעה בין 12% בחומוס לייט או חומוס מופחת לכ־30% בחומוס רגיל. היום יש לישראלי אפשרות לבחור בין מוצר אותנטי אהוב מופחת שומן או רגיל.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )