שום לטיפול בהרעלת המזון
השום הוא כלי חזק פי 100 למלחמה בהרעלת מזון, מאשר אנטיביוטיקה.
המדענים גילו, שהמרכיב העיקרי של שום פי 100 יותר חזק משתי האנטיביוטיקות הפופולריות למלחמה בסוג הכי שכיח של הרעלת מזון. הניסויים הראו שתרכובת זו – דיאליל סולפיד – הורסת בקלות את מעטפת המגן הדקה העוטפת את החיידקים הללו.
החומר הזה הוא לא רק חזק יותר מאריתרומיצין וציפרופלוקסאצין, אלא גם פועל בצורה הרבה יותר מהירה.
התגלית הזו יכולה להוביל לדרכים חדשות לעיבוד בשר נא וטיפול במשטחי בישול, ובכך להקטין את מספר הקורבנות של הרעלת מזון הנגרמת על ידי קמפילובקטר.
ד"ר מיכאל קונקל מאוניברסיטת וושינגטון אמר:
- "זוהי עבודה מרשימה מאוד, זה מוכיח את האפשרות של הפחתת מספר חיידקים פתוגניים בסביבה ובמזונות בעזרת חומר הכלול בשום."
קמפילובקטר – הוא הגורם השכיח ביותר של הרעלת מזון בארצות הברית, וכנראה גם בעולם.
הסימפטומים של הרעלה כזו - שלשולים, התכווצויות, כאבי בטן וחום גבוה.
החיידק גם הגורם לכשליש מן המקרים של המחלה נדירה, הנקראת תסמונת גיליאן בארה.
ברוב המקרים, החיידקים האלה מגיעים מעוף שלא בושל כראוי או ממזונות, אליהם הגיע החיידק ממשטחים וכלים מלוכלכים. על פי סוכנות תקני המזון, זהו הגורם השכיח ביותר להרעלות מזון בבריטניה, אשר גרם למותם של 88 בני אדם בוויילס בשנת 2009.
נכון להיום, המדענים מתכוונים להכין תרופה על בסיס שום, שתטפל בהרעלת מזון. אבל עד אז – תצרכו שום בכל צורה, כי הרי יש לו תכונות רבות המועילות לגופינו.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )