טבלת המרות !

טבלת המרות !


יחסי משקל/נפח במוצרים שונים :


1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
1 כף חמאה - 15 גרם
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1 כוס קורנפלור - 140 גרם
1 כף קורנפלור - 8 גרם
1 כוס קמח רגיל וגם תופח = 140 גרם
1 כוס קמח מלא - 125 גרם
1 כוס דבש - 360 גרם
1 כף דבש - 22 גרם
1 כוס ריבה - 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כף אבקת אפיה - 8 גרם
1 כף סודה לשתיה - 8 גרם
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
1 כוס מלח - 250 גרם
1 כף מלח - 20 גרם
1 כוס קקאו - 140 גרם
1 כוס סוכר - 200 גרם
1 כף סוכר - 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1 כף אבקת סוכר - 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם

קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב´ אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב´ אפיה

ג´לטין
1 שקית ג´לטין = 14 גרם
1 כף ג´לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג´לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג´לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם

ביצים
ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם

התאמת כמות החומרים,
כאשר משנים את גודל תבנית האפיה,(עגולה).

הגדלה % כמות חומרים שיש להוסיף
שינוימ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה בתבנית : להפחית % חומרים:
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%


יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (
fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (
fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (
fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (
fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (
fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (
fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -