כדאי וחשוב
כדאי וחשוב לדעת ולתלות על כל מקרר בבית:
> 1. הפשרה מהקפאה (כל הפשרה ) חייבת להיות הדרגתית-מן המקפיא אל המקרר
> ולא ישירות החוצה
> 2. משטחי עבודה מפלסטיק צוברים חיידקים, יש להשרותם אותם במים עם
> חומץ. רצוי ועדיף להשתמש במשחי עבודה מעץ, מסתבר שיש בהם חומרי חיטוי
> טבעיים.
> 3. " סטיוויה" – הוא צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות
> . 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות. תמצית ניתן לרכוש
> ב"מגע הטבע"
> 4. אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לשפוך עליהם סוכר , טרם ההקפאה
> ובכך ישמרו את טעמם.
> 5. בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח
> הבצק לגובהו המקסימאלי.
> 6. אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתיה מגיע תמיד ב3%
> שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החבצת שמנת,
> חמאה, גבינה).
> 7. בורקסים במילוי גבינה ,הנרכשים בסופר, אינם מכילים גבינה אלא מי
> גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור).
> 8. החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר יש את אחוזי החומוס הגבוהים
> ביותר... והם 13% בלבד!
> 9. בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת ! המרגרינה מכילה שומן
> טראנס שאינו נמס בעורקים.
> 10. גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע
> מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי המאכל. הוא גורם
> לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד.
> 11. בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם
> מים בתוספת קליפות ביצים.
> 12. שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבע ירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה
> יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל.
> 13. סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים.
> 14. במבה היא רעל, לא משנה מה כתוב עליה.
> 15. תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד.
> 16. אבקת מרק היא מלח צבוע . מומלץ לא להשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף
> אותה במלח ופלפל.
> 17. פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – הוא לא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום.
> 18. דבש ניגר (שנשפך ) הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך.
> 19. בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים – מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר
> הכנה אסור להקפיא.
> 20. יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש
> לשמור בקירור 10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש.
> 21. כל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמח מלא באיטיות וההתמכרות תפחת.
> 22. אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב על האריזה). עפ"י הכשרות קמח
> צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה.
> 23. זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימורים אינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים.
> 24. חסה, תירס – אינם מתעכלים בגוף.
> 25. לכל מי שחסר לו 12 B יש פיתרון: זרעוני פשתן כתושים טרי ו/או אגוזי קשיו.
> 26. פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה -בעלי קליפה אדומה ולמעוך אותם במועך
> תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי
> ומסטיק.
> 27. סוכרזית = רעל - לא להשתמש.
> 28. בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות.
> 29. עצת החודש: "תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים – היו צרכנים
> נבונים ולא חלק מעדר"
> 30. מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר – היכן שיותר קר.
> 31. ביצים: יש לשטוף ידים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות).
> 32. ביצים: איחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא
> בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן
> שחם יותר והימנעו מקירבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו
> בישול.
> 33. ביצים: אין לשטוף אלא אם כן משתמשים בהן מיד.
> 1. הפשרה מהקפאה (כל הפשרה ) חייבת להיות הדרגתית-מן המקפיא אל המקרר
> ולא ישירות החוצה
> 2. משטחי עבודה מפלסטיק צוברים חיידקים, יש להשרותם אותם במים עם
> חומץ. רצוי ועדיף להשתמש במשחי עבודה מעץ, מסתבר שיש בהם חומרי חיטוי
> טבעיים.
> 3. " סטיוויה" – הוא צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות
> . 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות. תמצית ניתן לרכוש
> ב"מגע הטבע"
> 4. אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לשפוך עליהם סוכר , טרם ההקפאה
> ובכך ישמרו את טעמם.
> 5. בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח
> הבצק לגובהו המקסימאלי.
> 6. אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתיה מגיע תמיד ב3%
> שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החבצת שמנת,
> חמאה, גבינה).
> 7. בורקסים במילוי גבינה ,הנרכשים בסופר, אינם מכילים גבינה אלא מי
> גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור).
> 8. החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר יש את אחוזי החומוס הגבוהים
> ביותר... והם 13% בלבד!
> 9. בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת ! המרגרינה מכילה שומן
> טראנס שאינו נמס בעורקים.
> 10. גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע
> מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי המאכל. הוא גורם
> לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד.
> 11. בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם
> מים בתוספת קליפות ביצים.
> 12. שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבע ירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה
> יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל.
> 13. סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים.
> 14. במבה היא רעל, לא משנה מה כתוב עליה.
> 15. תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד.
> 16. אבקת מרק היא מלח צבוע . מומלץ לא להשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף
> אותה במלח ופלפל.
> 17. פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – הוא לא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום.
> 18. דבש ניגר (שנשפך ) הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך.
> 19. בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים – מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר
> הכנה אסור להקפיא.
> 20. יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש
> לשמור בקירור 10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש.
> 21. כל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמח מלא באיטיות וההתמכרות תפחת.
> 22. אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב על האריזה). עפ"י הכשרות קמח
> צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה.
> 23. זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימורים אינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים.
> 24. חסה, תירס – אינם מתעכלים בגוף.
> 25. לכל מי שחסר לו 12 B יש פיתרון: זרעוני פשתן כתושים טרי ו/או אגוזי קשיו.
> 26. פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה -בעלי קליפה אדומה ולמעוך אותם במועך
> תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי
> ומסטיק.
> 27. סוכרזית = רעל - לא להשתמש.
> 28. בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות.
> 29. עצת החודש: "תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים – היו צרכנים
> נבונים ולא חלק מעדר"
> 30. מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר – היכן שיותר קר.
> 31. ביצים: יש לשטוף ידים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות).
> 32. ביצים: איחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא
> בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן
> שחם יותר והימנעו מקירבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו
> בישול.
> 33. ביצים: אין לשטוף אלא אם כן משתמשים בהן מיד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |