מקל על הפרעות כבד, כיב קיבה ודלקתמפרקים, מונע הסתיידות עורקים, קוטל חיידקים וסותר רעלים ולכן מגן בפני זיהוםבמערכת העיכול.
מומלץ לסוכרתיים
אגס
מומלץ במקרה של הפרעות בלב ולחץ דםגבוה. טוב כנגד שלשול, הפרעות בכבד, בכליות ובכיס המרה. האגס יש גם הטוענים כי הואמקל בשיעול ליחתי.
מומלץ למי שצורך כמויות אלכוהולגדולות
שזיף
מומלץ במקרה של עצירות, קשיים בעיכולוגזים ובעיות בכבד. מעולים נגד חולשה.
טוב לסוכרתיים לסובלים מבעיות בכבדולספורטאים
בננה
מיטיבה עם למערכת העצבים והשרירים. הבננה סותרת רעלים ומומלצת נגד חולשה, כיב קיבה, שלשול וטחורים.
מומלץ למי שצורך כמויות אלכוהול גדולותולספורטאים
תפוז
מחזקים את המערכת החיסונית, כלי דם, מונעים דלקות ודימום בחניכיים. טובים נגד חולשה פיסית והרעלה.
מומלץ לחולי שפעת
דובדבן
מיטיבים עם מערכת העצבים ועוזרים במקרהשל "הירדמות" ידיים ורגלים, מווסתים את פעולת מערכת העיכול והכבד.
טוב לסובלים מקור
תות
התות מקל במקרים של הצטננות, כאב בטןוקלקול קיבה. טוב גם לצרידות ושיעול יבש
מעולה למצוננים
ענבים
מועילים במקרה של מחסור בדם ואנרגיה. מטיבים על הכליות ומקלים במתן שתן. טובים מול בצקות, הזעת לילה ושיעול.
טוב לספורטאים ולאנמיים
משמש
טוב נגד עצירות ותולעים במעיים. מקלבמקרים של חוסר דם, קצרת ודלקת במערכת הנשימה. עשיר בוויטמין A
טוב לאנמיים
לימון
מעבר לחיזוק המערכת החיסונית, החומציותשבהם טובה לחיטוי המעיים, לקלקול קיבה ולשיעול עם ליחה. הם מיטיבים במקרה של הפרעותבלב ובכלי הדם.
מומלץ לנשים הרות, ולחולישפעת
כמה כללים לסיכום
אם הצלחתם להשתכנע שחשיבות אכילת פירות הינה תנאי הכרחי לבריאות הגוף, ורגע לפני שתפצחו בזלילת פירות, זכרו את ההמלצה שמגבילה ל-4-5 פירות ליום וכמה כללים נוספים שיביאו להפקת מירב האיכות התזונתית המיטיבה עם מערכות הגוף:
את רוב הפירות, יש לאכול על קיבה ריקה. אכילת הפרי כחצי שעה לפני ארוחה, תביא לתרומה כפולה: מעבר לספיגה אופטימאלית של האיכות תזונתית, זו דרך מצוינת להשקטת רעב חזק מדי לפני הארוחה שיביא לאכילת יתר.
לאכול חי. רצוי לאכול את הפרי במצבו הטבעי ביותר, כלומר כשהוא חי, ללא בישול, עיבוד, קילוף או אפיה. לא כרסק, כמיץ או כתרכיז. במיוחד כאשר המטרה להפיק ממנו תועלות רפואיות, כל הוויטמינים, המינרלים והפטרוכימיקלים שבפרי נמצאים בתכולתם המרבית.
שטפו היטב את הפרי לפני האכילה. נזק הנגרם מהרעלת הכימיקלים השומרים על הפרי בעת התפתחותו, גדול מהאיכות התזונתית.
גוונו ככל שתוכלו. יותר סוגים, יותר צבעים, יותר טעם. יביאו לשילוב אופטימאלי של מקסימום הנאה עם מקסימום יתרונות.
ולא פחות חשוב – אכלו עם תאבון. הכותבת הינה מהנדסת ויועצת בנושאי תזונה, עיצוב וחיטובharelosnat@coolmail.co.il