צום יום הכיפורים

צום יום הכיפורים, נעשה ממניעים דתיים ומאפשר למשך יממה להימנע מהעיסוק האינסופי באוכל ולהתמקד ברוח.

לקראת הצום סיגל פרישמן, מנהלת שירות הדיאטה בבי"ח בילינסון מייעצת:

· בארוחה המפסקת, מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא- יכולות לגרום לנו לרעב וצמא מוגברים. גופנו יכול לאחסן כמויות מוגבלות של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום אלא דווקא לעודף משקל.
· רצוי לחלק את הארוחות ל 3-4 במהלך יום זה.
· רצוי לא להרבות בתבלינים ומלח.
· במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות ומלאות ובעלות אינדקס גליקמי נמוך.
· חשוב לכלול חלבון כלשהו ושמן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות.
· מומלץ להימנע מאלכוהול.
· מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום על מנת למנוע כאבי ראש.

שבירת הצום:
בשלב ראשון- חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות. לדוגמה- תה/ קפה/ משקה דיאט+ פרוסת עוגה/ לחם קל או קרקרים עם גבינה, ריבה, דבש.
בהמשך- רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר: ביצה קשה, סלט ירקות, גבינות, לחם קל וכד'. לקנח בפירות, יוגורט.

הארוחות המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום.

בברכת גמר חתימה טובה



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -