טיפים לבריאות

ירקות = בריאות.
• 31% מהתחלואה במחלות לב בעולם מיוחסת לצריכה נמוכה של ירקות ופירות.
• כל מנה יומית של ירקות ממשפחת המצליבים מפחיתה את הסיכון לאירוע מוחי ב- 32%, ומנה של ירקות עליים ירוקים ב- 21%.
• לירקות יש השפעה מגינה הרבה יותר מפני סוכרת מאשר לפירות.
• 400 גרם ירקות ליום יכולים למנוע 20% ממקרי סרטן.
• צריכת ירקות ופירות מפחיתה את הסיכון לסרטן בדרכי העיכול עד כדי 30%.
• 1-2 מנות ירקות מצליבים מפחיתות את הסיכוי לסרטן השד ב- 40% - 50%.
• צריכה גבוהה של ירקות ירוקים מפחיתה את הסיכון לקטרקט ב- 39%.
• עצמות השלד של ילדים שצורכים לפחות 3 מנות פרי וירק ביום חזקות יותר.
• עלייה בצריכת הירקות תביא לצמצום של אלפי מקרי מוות בשנה.

שימוש בירקות מוקפואים.
• עדיף לבשל את הירקות במיקרוגל או לבשל אותם עם מעט מים.
• אם הירק בושל במים, רצוי להשתמש במי הבישול (למרק או לתבשיל אחר).
• בבישול במים, מכניסים את הירק הקפוא למים רותחים (כחצי כוס מים ל- 400 גרם ירק), ומכסים את הסיר לשם קיצור זמן הבישול. לאחר רתיחה שנייה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על פי הוראות ההכנה.
• העדיפו בישול קצר (חשוב להימנע מבישול יתר) לשם שמירה על הטעם, על הצבע, על מרקם מוצק ועל הערכים התזונתיים.
• לפני הבישול, לא מומלץ להפשיר את הירק. הפשרה גורמת לירידת הערכים התזונתיים (אובדן ויטמינים המסיסים במים) ולהרס המרקם.
• הימנעו מלהפשיר את הירק ולהקפיאו שנית - תהליך זה גורם להרס המרקם, הטעם והצבע, ואף עלול לגרום לקלקול מיקרוביאלי.
• להכנת תבשילי ירקות, מומלץ להחליף רטבים עתירי שומן ברטבים דלי קלוריות (רוטב סויה, רוטב עגבניות וכדומה).
• לתיבול תבשילי הירקות, העדיפו שימוש בעשבי תיבול על פני מלח.
• אפיית ירקות בתנור, או הכנת תבשילי קדירה הינן דרכים טובות נוספות לשמירת הערכים התזונתיים (למרות זמן הבישול הארוך, משום שהירק אינו מבושל במים).



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -