|
|
|
|
פטנטים עם לימון
סחיטה נעימה
הלימון קשה, ירוק ולא נסחט? שימו אותו לדקה במיקרוגל והוא ייסחט בקלות. אפשרות
אחרת: שימו את הפרי בכלי עם מים חמים לחמש דקות. לאחר מכן גלגלו אותו על השיש לעוד
דקה, והוא ייסחט בקלות.
ניקיון בקלי-קלות
להעלמת כתמי חלודה עקשניים מבד יש להשרות את הכתם בתמיסה של מיץ מלימון אחד וכף
וחצי מלח (יש להגדיל כמויות אם מדובר בכתם גדול) ולכבס כרגיל.
הזזתם את התנור ונשארו כתמי חלודה? שפכו על הרצפה (אבל לא על רצפת אבן), לימון
ומלח בנדיבות, המתינו עשר דקות ושפשפו, והכתמים ייעלמו כלא היו.
לרענון המיקרוגל, הניחו במרכז המכשיר צלוחית עם מים ו-4-3 פרוסות לימון, והפעילו
על חום גבוה למשך 30 שניות.
הסיר (מנירוסטה או מאלומיניום) כבר לא מבריק? אספו חצאי לימונים משומשים (כמה
שיותר, יותר טוב), הכניסו לסיר, כסו במים והרתיחו. הלימון יחדש את הברק של הסיר.
לניקוי והברקת ברזים וכלים מכרום ממלאים בקבוק ספריי בכמויות שוות של מים ומיץ
מלימון טרי, מוסיפים מעט מלח, מנערים היטב עד להמסת המלח ומבריקים.
לניקוי תחתיות שרופות של סירי נחושת: פזרו בנדיבות מלח רגיל על תחתית הסיר, קרצפו
קלות עם חצי לימון טרי ושטפו כרגיל. כלי נחושת אחרים ניתן לנקות על-ידי שפשוף
בתערובת של חול ולימון. השפשוף בחול יסיר את הלכלוך, הלימון ימס שומנים וגם יבהיר
את הכלים.
שיהיה לכם לבריאות
טיפ להרזיה: התחילו את הבוקר עם כוס מים חמים, כף שמן זית וחצי לימון סחוט. זה מנקה
את המערכות ומסייע לעיכול.
סובלים מחוסר סידן? ההומיאופתית ד"ר מיכל יקיר, יו"ר איגוד ההומיאופתים הקלאסיים,
ממליצה: הכניסו לכוס ביצה שטופה עם הקליפה, כסו במיץ לימון טרי והשאירו למשך הלילה.
בבוקר תגלו במיץ הלימון חומר דמוי קוטג' שנמס מהקליפה - אכלו אותו בכפית, זה הסידן
שחסר לכם. חזרו על הפעולה במשך שבועיים רצופים, מדי יום. בהמשך תוכלו להסתפק
בפעמיים בשבוע.
במקרה של עקיצות, כוויות (קטנות) או גרד בעור, ממליצה ד"ר אורית יעקבסון, מנהלת
מחוז תל אביב יפו של שירותי בריאות "כללית", לחתוך לימון ולשפשף במקום הכוויה או
העקיצה. זה משקיט את הכאב ומשקם את העור.
יופי טבעי
אם את סובלת מכתמי שמש על העור, עשי לך מנהג למרוח עליהם מיץ-לימון. בשימוש לאורך
זמן, החומצה הציטרית שבלימון תבהיר את הכתמים, וכן תעשה לעורך פילינג כימי שיסיר
תאים מתים ויחשוף עור צעיר ובהיר יותר.
הגבות מתפרעות? מרחי עליהן טיפת מיץ לימון עד שיהיו רטובות מעט, הברישי וסרקי. מיץ
הלימון יתייבש במהירות ויישמר את צורת הגבות.
בישול והגשה
לפני שאתם מבשלים דג טפטפו עליו מיץ לימון טרי מכל הצדדים, וחכו כחצי שעה. השרייה
בלימון מעדנת את ריחו של הדג ומשפרת את טעמו, וחשוב אף יותר: בשרו של הדג נעשה מוצק
יותר, כי הלימון "מבשל" אותו.
התבשיל יצא חריף מדי? הוסיפו לו מעט מיץ לימון, וזה יפחית את החריפות.
סוחטים לימון ואינכם זקוקים לקליפה? כדאי בכל זאת לגרר או לחתוך אותה לרצועות (לפני
שסוחטים) ולהקפיא בשקיות קטנות. הקליפה תחזיק מעמד במקפיא עד חצי שנה.
כדי לשמור קליפה מגוררת למשך חודשים, בלי הקפאה, הכניסו אותה לצנצנת, כסו בוודקה,
סגרו היטב ושמרו במקרר. בוודקה שתספוג את ניחוח הקליפה אפשר לבשם משקאות, רטבים
וכדומה.
רוצים לשים סוף לזבובים הבלתי נסבלים? הניחו פרוסות לימון עגולות במקומות שונים
בשולחן האוכל. הזבובים לא יתקרבו.
מגישים תה עם לימון? עטפו חצי לימון באגד מתמתח ("גזה") בגודל המתאים, קשרו והגישו.
גם יפה וגם נוח, כי הגרעינים נשארים בפנים.
|
|
|
|