ידעתם ויותר

ידעתם ויותר.

  • מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר – היכן שיותר קר.
  • ביצים: יש לשטוף ידים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות).
  • ביצים: איחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן שחם יותר והימנעו מקירבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו בישול.
  • ביצים: אין לשטוף אלא אם כן משתמשים בהן מיד.
  • הפשרה צריכה להיות הדרגתית מן המקפיא למקרר ולא ישירות החוצה.
  • משטחי עבודה מפלסטיק מרבים לצבור חיידיקים, מדי פעם השרו במים עם חומץ.
  • כל סוגי הסוכר בעלי ערך קלורי זהה ואף אחד מהם אינו בריא.
  • סוכר על כל מוצריו ומוצרים המכילים כמויות גדולות של סוכר (אבקת סוכר, ריבה וכו') – לא לאחסן במקרר. סוכר במקרר נמס.
  • תחליף סוכר טוב: מתוק וקל. ללא קלוריות ביחס של 1 כף מחליפה כוס סוכר. ניתן להשתמש גם באפייה ונותן תוצאה זהה לסוכר.
  • סטיוויה – צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות. 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות.
  • אדם זקוק בגופו ל-17% שומן לפחות. לא לרכוש בסופר מוצרים בעלי 0% שומן – זה לא בריא וגם לא עושה את העבודה למי שחושב שהוא צורך מוצר דיאטתי. במוצרים אלו השומן יורד אך הסוכרים, הפחמימות ועוד נשארים ואף עולים.
  • אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לזרות עליהם סוכר טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם.
  • בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי.
  • אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתיה מגיע תמיד ב3% שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החבצת שמנת, חמאה, גבינה).
  • בורקסים במלית גבינה הנרכשים בסופר אינם מכילים גבינה אלא מי גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור).
  • החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר יש את אחוזי החומוס הגבוהים ביותר והם 13% בלבד!
  • בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת! המרגרינה מכילה שומן טראנס שאינו נמס בעורקים.
  • גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי מאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד.
  • בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים.
  • שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבע ירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל.
  • סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים.
  • במבה היא רעל, לא משנה מה כתוב עליה.
  • אקטימל בכל בוקר בריא מאוד ואפילו הכרחי. ולמי שרוצה תחליף אפשר גם יוגורט.
  • תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד.
  • אבקת מרק היא מלח צבוע יקר מאוד. מומלץ לא להשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף אותה במלח ופלפל.
  • פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – הוא לא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום.
  • דבש ניגר הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך.
  • בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים – מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר הכנה לא ייכנס למקפיא.
  • יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש לשמור בקירור ו10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש.
  • לכל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמח מלא באיטיות וההתמכרות תפחת.
  • אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב על האריזה). עפ"י הכשרות קמח צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה.
  • זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימורים אינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים.
  • חסה, תירס – אינם מתעכלים בגוף.
  • לכל מי שחסר 12B יש פיתרון: זרעוני פשתן. ניתן לשמור בהקפאה וכשרוצים להשתמש, יש לכתוש במקום ולאכול. לא לכתוש מראש כי אז הם מאבדים מתכונותיהם.
  • פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה לבנים (בעלי קליפה אדומה) ולמעוך אותם במועך תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי ומסטיק.

     

    .

     
  • סוכרזית אינה בריאה, נהפוך הוא – לא להשתמש.
  • בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות.
  • קמח אינו אוהב לחות. אם משמרים במקרר, יש לעטוף היטב.

עצת החודש: "תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים – היו צרכנים נבונים ולא חלק מעדר" (המורה שלי)



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -