סלט צנוניות
150 מ"ל יוגורט
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן זית
1 בצל ירוק קצוץ
10 צנוניות פרוסות דק
1 צרור כוסברה או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור, גרוס גס
מערבבים הכל.
אני עשיתי גם עם שמנת חמוצה כשלא היה לי יוגורט, והחלפתי את הפטרוזיליה בשמיר.
אפשר להוסיף לרוטב כף מיונז ושום קצוץ.
להגשה אלגנטית: מערבבים הכל חוץ מהיוגורט, את היוגורט מזליפים מעל ומפזרים מעט גרגירי חומוס מבושלים.
הגשה אלגנטית ב': קרעי פיתה מטוגנים עם שמן זית ושום/זעתר (או אפויים בתנור, כמו לפטוש).
הגשה אלגנטית ג': עירית במקום הירק.
במקום לפרוס את הצנוניות אפשר להשתמש בפומפיה.
אפשר להגדיל את כמות היוגורט, ולהפוך את זה למרק קר (עם קרעי פיתה/קרוטונים).