קדירת עוף וצימעס בסילאן

שלח לחבר digg delicious facebook


קדירת עוף וצימעס בסילאן

 

4 כרעיים מחולקות (לירך ושוק) או שלמות

1 שקית (1 ק"ג) תפוחי אדמה למיקרוגל

1 שקית (800 גרם) גזר גמדי קפוא

100 גרם צימוקים כהים (לא חובה)

1 ראש שום מפורק (עם הקליפה)

1 כוס סילאן

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס רוטב סויה

 

מחממים את התנור לחום של- 200 מעלות. בתבנית גדולה (רצוי פיירקס), מפזרים את הגזר והצימוקים, מעליהם מסדרים את העוף ותפוחי האדמה וביניהם "שותלים" שיני שום.

מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הכל. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.

אופים כשעה מכוסה, ועוד רבע שעה לשיזוף (ללא כיסוי).

 

גיוונים:

?      תפוחי האדמה והגזרים יכולים כמובן לבוא בצורתם המקורית – קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות וגזרים רגילים פרוסים לטבעות.

?      אם רוצים להפוך את הצימעס ליותר "צימעסי" מוסיפים עוד צימוקים וגם כמה שזיפים מיובשים.

?      אפשר להוסיף  2-3 כפות של רוטב צ'ילי מתוק.

 





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני אוכל ב- 5 דקות >> קדירת עוף וצימעס בסילאן