מכניסים כל מה שרואים במקרר...
פשטידת הרואים
מכניסים כל מה שרואים במקרר...
משמנים מעט תבנית קטנה.
מפזרים ירק/לקט קפוא שרואים במקפיא (ברוקולי, תרד, תירס וכו), רצוי קודם לחלוט אותו (אני מכניסה למיקרו ל- 5 דקות עם מים).
על זה שופכים בלילה:
הבלילה מורכבת מ- 3 ביצים, גביע שמנת חמוצה (באיזה אחוז שבוחרים) ו2 כפות קמח (מומלץ תופח). לזה אפשר להוסיף מלח ופלפל או אבקת מרק בצל.
מעל מפזרים גבינה צהובה/שומשום ואופים בחום בינוני בערך 30-45 דקות.
גיוונים:
? אפשר לערבב כמה ירקות יחד.
? אפשר לערבב את הירק/לקט עם הבלילה ואז לשפוך לתבנית.
? אפשר להוסיף בצק שקם (1 שמנת, 1 קמח קטן, 1 מרגרינה - מעבדים במעבד מזון, יוצרים כדור ומשהים שעה במקרר), לרדד וליצור תחתית.
? במקום ירקות קפואים אפשר לגרד על פומפיה תפו"א, קישואים, גזר, בצל.
? אפשר להוסיף את כל הגבינות שנשארו במקרר: קוטג', גבינה לבנה, מלוחה, שמנת מתוקה...
? להרגשה אלגנטית: מוסיפים לבלילה פלפלים קלויים קנויים חתוכים (קודם לשטוף את הפלפלים מהנוזלים שבהם הם מוחמצים).
? אפשר להוסיף לבלילה פסטו מוכן או טפנד מוכן (אפילו במקום הירקות) או אפילו טונה מסוננת!
? למרקם יותר עדין: מקציפים את החלבונים ואת השמנת (אם מוסיפים גם שמנת מתוקה).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )