מכניסים כל מה שרואים במקרר...

שלח לחבר digg delicious facebook


פשטידת הרואים

 

מכניסים כל מה שרואים במקרר...

 

משמנים מעט תבנית קטנה.

מפזרים ירק/לקט קפוא שרואים במקפיא (ברוקולי, תרד, תירס וכו), רצוי קודם לחלוט אותו (אני מכניסה למיקרו ל- 5 דקות עם מים).

על זה שופכים בלילה:
הבלילה מורכבת מ- 3 ביצים, גביע שמנת חמוצה (באיזה אחוז שבוחרים) ו2 כפות קמח (מומלץ תופח). לזה אפשר להוסיף מלח ופלפל או אבקת מרק בצל.
מעל מפזרים גבינה צהובה
/שומשום ואופים בחום בינוני בערך 30-45 דקות.

גיוונים:

?      אפשר לערבב כמה ירקות יחד.

?      אפשר לערבב את הירק/לקט עם הבלילה ואז לשפוך לתבנית.

?      אפשר להוסיף בצק שקם (1 שמנת, 1 קמח קטן, 1 מרגרינה - מעבדים במעבד מזון, יוצרים כדור ומשהים שעה במקרר), לרדד וליצור תחתית.

?      במקום ירקות קפואים אפשר לגרד על פומפיה תפו"א, קישואים, גזר, בצל.

?      אפשר להוסיף את כל הגבינות שנשארו במקרר: קוטג', גבינה לבנה, מלוחה, שמנת מתוקה...

?      להרגשה אלגנטית: מוסיפים לבלילה פלפלים קלויים קנויים חתוכים (קודם לשטוף את הפלפלים מהנוזלים שבהם הם מוחמצים).

?      אפשר להוסיף לבלילה פסטו מוכן או טפנד מוכן (אפילו במקום הירקות) או אפילו טונה מסוננת!

?      למרקם יותר עדין: מקציפים את החלבונים ואת השמנת (אם מוסיפים גם שמנת מתוקה).

 





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני אוכל ב- 5 דקות >> מכניסים כל מה שרואים במקרר...