בטטות מזוגגות

שלח לחבר digg delicious facebook


בטטות מזוגגות

 


5  בטטות בינוניות, קלופות


 
1/4 כוס חומץ בלסמי


 2
כפות רוטב סויה


 30 גרם חמאה


 3
כפות סוכר


מלח גס, פלפל שחור

 



חותכים את הבטטות לאורכן לארבעה חלקים. חותכים כל חלק לארבעה חלקים, כך שמתקבלים "משולשים" מעומקים. מבשלים את משולשי הבטטה בסיר עם מים רותחים, מעט מיץ לימון ומעט מלח כ- 20 דקות עד שהם עשויים, אבל לא יותר מידי. מסננים היטב.

שמים במחבת רחבה את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הבטטות המבושלות וממשיכים לבשל על להבה גבוה, תוך ערבוב עדין בכף עץ, עד שמשולשי הבטטה עטויים שכבת קרמל מבריקה וטעימה.

מפזרים מעל שומשום ותלתלי בצל ירוק, ומגישים.

 

בחורף אפשר להוסיף גם ערמונים קלויים.

 





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )