מרק שעועית בסיר לחץ

שלח לחבר digg delicious facebook


מרק שעועית בסיר לחץ

 

ערב קודם: משרים שעועית לבנה במים. בבוקר מחליפים את המים (או: שעועית של סנפרוסט/שימורים).

 

יום ההכנה:

מטגנים הרבה בצל.

מוסיפים עליו פרוסות שום.

מורידים מהאש ומוסיפים תוף כדי בחישה פפריקה אדומה.

מוסיפים עצם בקר (לא חובה) וחתיכות בשר בקר (לא חובה) ומטגנים כמה דקות, עד שמאפיר מכל הצדדים.

מוסיפים את השעועית ללא המים.

מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי + עוד קצת (לא מעבר למקום המסומן).

מוסיפים 2 רסק עגבניות (סה"כ 250 גרם).

מתבלים: פלפל, מקלות ועלי סלרי (או אבקת מרק), פפריקה אדומה ומי שאוהבת גם חריפה. לא מלח!

סוגרים את הסיר לחץ ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ 45 דקות.

משחררים את הלחץ ופותחים את הסיר – אם השעועית מוכנה אפשר לתבל במלח. אם לא, סוגרים את הסיר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה.

 

מגישים עם אורז לבן וחלה.

 

אם משתמשים בשעועית קנויה אין צורך בסיר לחץ, זמן הבישול יהיה קצר יותר – מקסימום חצי שעה (ללא הבשר). אפשר להכין את אותו מרק בסיר רגיל, הבישול של השעועית ייקח כמה שעות.

 





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני אוכל ב- 5 דקות >> מרק שעועית בסיר לחץ