לביבות ירק
ירקות מגורדים (או לביבות של ירק אחד או כמה מעורבבים: קישואים, בטטות, תפו"א) (מבקשים מהבעל לגרד תמורת ארוחה טעימה J).
או
ירקות מבושלים וסחוטים (עדיף כל אחד לבד: כרובית, פרסה, תרד, מנגולד, גרגירי תירס)
חשוב! לסחוט טוב טוב את כל הנוזלים מהירקות, שהתערובת לא תהיה מימית.
ביצים
קמח/פירורי לחם (עם קישואים הולך הכי טוב קמח מצה, עם תירס רק קמח).
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מערבבים הכל, יוצרים צורת לביבה ומטגנים.
הערות:
אם נשאר פירה – מוסיפים לו ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי סלרי, תרד, בצל) ועושים לביבות.
לפרסה כדאי להוסיף תפו"א אחד מבושל (בלי קליפה) ולטחון אותה בפוד פרוססור יחד איתו. טעים להגיש עם יוגורט/לימון.
את הכרובית המבושלת עדיף למעוף עם מועך פירה.
על אותו עיקרון עושים קציצות מקופסת טונה – סוחטים מהשמן/מים, מפוררים היטב, מוסיפים לבלילה בצל ירוק.