עוגת קקאו
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
מיץ מ-1 לימון בינוני
1/4 כוס קמח תופח
3 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות סוכר
3 כפות מים
100 גרם מרגרינה
3 כפות אבקת קקאו
הכנה:
1. מחממים תנור לחום נמוך.
2. מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה.
3. טורפים יחד את החלמונים ומיץ הלימון ומקפלים בעדינות אל הקצף.
4. מוסיפים את הקמח ומקפלים עד שייבלע בקצף.
5 שמים את אבקת הקקאו, הקפה, הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה. מסירים מהאש, מוסיפים את המרגרינה ובוחשים עד שתימס.
6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקקאו אל הבלילה ומקפלים עד שתיבלע כליל. מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים כ- 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. מוציאים ומצננים.
גיוונים:
לציפוי שוקולד ממסיר בסיר כפול או במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם 1 כף מרגרינה, ויוצקים על העוגה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )