עוגת אגוזים לפסח
200 גרם שוקולד מריר 6 ביצים
100 גרם מרגרינה 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם חמאה 3/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל 5 כפות קמח מצה
1 כף ליקר או קוניאק 3 כפיות אבקת אפייה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2. ממיסים את השוקולד המרגרינה והחמאה בקערה מעל סיר אדים (באן מרי). מצננים מעט.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
4. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחמאה.
מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ושמים כוס אחת מהתערובת בצד.
5. מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים.
מערבבים את קמח המצה עם אבקת אפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
6. יוצקים את העוגה לתבנית אפייה ואופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
7. מוציאים
מהתנור ומצננים. כשהעוגה קרה, יוצקים עליה את כוס התערובת ששמרנו בצד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )