עוגת תפוחים בסגנון הונגרי
עוגת תפוחים בסגנון הונגרי/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1
רכיבים תבנית בגודל של בערך 33x22 בערך:
לכמות אחת של בצק פריך (לעוגה צריך 2 כמויות בצק פריך):
2 כוסות קמח
4 כפות סוכר(רצוי סוכר דק)
קמצוץ מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמוני ביצה
3 כפות שמנת מתוקה (או כל נוזל אחר)
קליפת לימון מגוררת
למלית תפוחים:
18 תפוחים חמוצים
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
קליפה מגוררת מלימון שלם
אגוזים טחונים די גס (בערך כוס מלאה לאחר הטחינה) - אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים ואפשר לערבב סוגים
ריבת משמש רכה
הכנה:
- מכינים את שתי כמויות הבצק הפריך (אפשר להשתמש במתכון המצורף או בכל בצק פריך שרגילים אליו...) ומקררים במקרר לפחות לשעה. ההכנה פשוטה, פשוט מערבבים את כל הרכיבים במעבד מזון עד לגיבוש הבצק (לא יותר מדי).
- משמנים תבנית מלבנית בחמאה, מרדדים כמות אחת של בצק פריך ומשטחים על התחתית.
- מורחים בזהירות על הבצק את הריבה הרכה (אפשר לחמם מעט את הריבה ולערבב היטב כדי שיהיה קל למרוח).
- מפזרים על כל שטח הריבה אגוזים טחונים גס.
- קולפים את התפוחים וגוררים אותם – אני (דרומית) גוררת במעבד מזון בדסקית עם החורים הדקים - מוסיפים את הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון ומערבבים בקערה גדולה.
- סוחטים את התפוחים ומניחים על שכבת האגוזים.
- מרדדים את הכמות השניה של הבצק (שחיכתה עד עכשיו במקרר!) ומניחים על התפוחים, כך שהבצק יכסה לחלוטין את התפוחים.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומורחים עליו בעזרת מברשת ביצה לקבלת צבע יפה.
- אופים בחום בינוני שלושים עד ארבעים דקות עד שהבצק מזהיב.
לאחר שהעוגה התקררה, מעבירים למקרר להתייצבות.
הערה של דרומית:
אני אוהבת אותה קרה, אבל אפשר להגיש מחוממת מעט.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )