gesztenyepure - קינוח ערמונים הונגרי
gesztenyepure - קינוח ערמונים הונגרי/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1
ל-16 מנות:
שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים
2 שמנת מתוקה
1/3 כוס ליקר שוקולד מוצרט (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף - דרומית)
- מקציפים היטב עד לקבלת מוס.
- שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת.
- מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת.
אפשרות נוספת:
- למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב היטב עד שהמחית חלקה אבל די סמיכה.
- ההמשך כמו באפשרות הקודמת.
זאת למעשה ההגשה ההונגרית הקלאסית.
האופציה הראשונה היא במרקם מוסי, והאופציה השניה היא במרקם של פירה סמיך.
הערות:
אני מכינה את הקינוח ממחית ערמונים שאני קונה או משיגה מבודפשט ונמכרת בצורה של חפיסה שמזכירה חפיסת מרגרינה. נמכרת בכל סופר הונגרי. המחית שנמכרת בארץ שונה ממנה לחלוטין.
אפשר להכין בעונת הערמונים מחית דומה. פשוט מבשלים את הערמונים עד לריכוך וטוחנים עם אבקת סוכר. זה המרקם הנכון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )