מרק דובדבנים חמוצים בליווי סורבה לימון
מרק דובדבנים חמוצים בליווי סורבה לימון/שיגריס, באדיבות פורום "מתכונים" ב"תפוז"
מקור המתכון: שיגריס
רכיבים:
למרק:
1 ק"ג דובדבנים חמוצים טריים, מגולענים
3/4-1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם, כי הדובדבנים מאוד מאוד חמוצים)
1/2 2 כוסות יין אדום (מרלו)
1/4 כוס ברנדי
2 מקלות קינמון
לסורבה לימון:
2 כוסות מים
1/4 1 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ מלימונים
1/4 כוס מיץ ליים (לימון ירקרק)
קליפה מגוררת מלימון אחד וליים אחד
2 גבעולי לימונית=לואיזה
6 כפות ליקר לימונצ´לו
1 חלבון (לא חובה)
הכנה:
למרק:
- מבשלים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר, מקלות הקינמון והיין האדום במשך כ-10-15 ולא יותר כי אז הדובדבנים מאבדים את צבעם העז.
- מורידים מהאש ומוסיפים ברנדי.
לסורבה:
- לבשל את המים והסוכר עם הלואיזה מרגע הרתיחה - 5 דקות.
- לקרר לטמפרטורת החדר מספר שעות.
- להוסיף מיץ לימון וליים וקליפות לימונים ולערבב.
- לקרר מספר שעות במקרר ולסנן.
- אני אוהבת להשאיר קצת קליפה מגוררת בסורבה כך שאני לא מסננת את הכול.
- להוסיף ליקר לימונצ´לו ולהקפיא כשעה-שעה וחצי.
- לעבד כמה דקות במעבד מזון ולהקפיא שוב לשעתיים.
- לעבד שוב במעבד מזון ובשלב זה להוסיף את החלבון ולעבד מספר דקות עד שהוא נטמע בין המרכיבים.
הערה (של שיגריס):
מגישים מרק בקעריות ומעטרים בכדור סורבה ועלי נענע או מנתה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )