קוגלוף – Kuglof

שלח לחבר digg delicious facebook


קוגלוף – Kuglof/טומי*, "אוכל חלבי"

מקור המתכון: טומי*

 

החומרים:
600 גר' קמח
1/2 2 כפיות שמרים יבשים - בחורף קר קצת יותר
200
גר' סוכר
250
מל חלב פושר
3
ביצים
150
גר' חמאה או מרגרינה - בטמפרטורת החדר
100
גר' צימוקים
50
גר' שקדים פרוסים
1/2 כוס ברנדי
קורט מלח
1 כפית גרד לימון


הכנה:

- את הצימוקים יש להשרות בברנדי (שעה לפחות)
- מכניסים הכול לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (דביקה ולחה למדי), משמנים תבנית קוגלוף (אפשר לפזר קצת שקדים בתחתית לקישוט) ושופכים את התערובת לתבנית מכסים ומניחים להתפחה (סבלנות בקטע הזה תנו לזה זמן עד שזה תפח היטב זה אצלי זה לקח כשלוש שעות).
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים 45 דקות.
- מצננים (אני מעדיף מחוץ לתבנית).
- לקישוט זורים אבקת סוכר מעל.

 

הערה (של נירה):

העוגה נפלאה. מומלצת בחום.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות >> קוגלוף – Kuglof