עוגת שושנים במלית מחית ערמונים

שלח לחבר digg delicious facebook


עוגת שושנים במלית מחית ערמונים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1

רכיבים:
לבצק:
350 גרם קמח מנופה
3 כפות סוכר
3 חלמונים
100 גרם חמאה
כף שמרים יבשים
חצי כוס עד כוס שמנת מתוקה

למלית:
ממרח ערמונים הונגרית(250 גר')
3 פקקים ליקר שוקולד

לסירופ:
כוס חלב
חצי כוס סוכר
פקק תמצית וניל איכותי

הכנה:
לשים בצק רך ולא דביק. מתפיחים לפחות שעתיים. מרדדים את הבצק למלבן.
בוחשים את מלית הערמונים עם ליקר השוקולד ומורחים על הבצק.
מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים פרוסות ומסדרים בתבנית משומנת ומקומחת מס' 26. מתפיחים שנית כחצי שעה עד שהרווחים בין הפרוסות נסגרים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני.
מחממים כוס חלב עם חצי כוס סוכר וכפית תמצית וניל איכותית ושופכים כ-2 כפות חלב על  כל פרוסת עוגה  בעודה חמה.
להגשה, מרטיבים שוב את העוגה במעט סירופ חלב ומחממים מעט בתנור.

הערות: אפשר למלא בכל מלית רצויה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות >> עוגת שושנים במלית מחית ערמונים