עוגת אגוזים מקורמלים ללא קמח
עוגת אגוזים מקורמלים ללא קמח/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1
לעוגה:
250 גר' סוכר
250 גר' אגוזי מלך
4 כפות מים
מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים ומבשלים עד שהסוכר נדבק באגוזים, האגוזים הופכים ללבנים והמים נגמרים.
מקררים לחלוטין וטוחנים את האגוזים.
3 ביצים שלמות
5 חלמונים ביצה
טורפים היטב ומוסיפים את האגוזים הטחונים.
מקציפים 7 חלבונים (שני חלבונים מהקרם) ומקפלים לתוך המסה של האגוזים הטחונים והביצים.
משמנים תבנית מרובעת ושופכים את המסה פנימה. אופים בחום בינוני 40-45 דקות.
מקררים לחלוטין וחוצים לשניים לאורך, כך שאנחנו מקבלים שני פסים מאורכים של עוגה. כדאי למדוד כדי לקבל שני מלבנים זהים.
קרם:
250 גר' חמאה
250 גר' אבקת סוכר
2 חלמוני ביצה
בוחשים היטב
2 כפות מים
5 כפות קקאו
מבשלים עד שהקקאו נמס והתערובת חמה מאד.
מערבבים היטב עם תערובת החמאה, אבקת הסוכר והחלמונים.
מקררים את הקרם.
מורחים שכבת קרם עבה על מחצית העוגה, מניחים את המחצית השנייה מעליה ומורחים את יתרת הקרם מכל צידי העוגה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )