עוגת מוס שוקולד של "סבתא נאוה"
החומרים:
100 גרם מחמאה
6 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזים חתוכים
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד בסיר כפול ע"ג אש נמוכה.
מקציפים את החלבונים ו-1/3 כוס סוכר.
לחוד מקציפים מחמאה, חלמונים ו-1/3 כוס סוכר עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
מוסיפים את השוקולד המומס לעיסת החלמונים וממשיכים להקציף כדקה.
מקטינים את מהירות ההקצפה ומוסיפים פנימה את האגוזים.
מקפלים פנימה את הקצף בזהירות.
מחצית מהכמות שופכים לתבנית עגולה מס' 22 ואופים בחום בינוני.
כשהעוגה מוכנה שופכים את מחצית הכמות הנותרת מעל ומצננים במקרר.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )